Infractorii şi penalii din Guvern şi Parlament, aduşi de mână în Caraş-Severin!

Politicienii cărăşeni se laudă tot mai des cu influenţele pe care le au la Bucureşti şi ca să demonstreze asta prezintă cu fiecare ocazie numărul mare al reprezentanţilor Guvernului şi Parlamentului care au vizitat recent judeţul. Problema este că, în cazul celor mai mulţi dintre aceştia, s-a dovedit că sunt doar nişte infractori îmbrăcaţi în haine foarte scumpe, ajunşi demnitari ai acestei ţări după ce au furat sume fabuloase, pe care un om de rând nici nu ştie să le scrie, că de numărat nici nu poate fi vorba!

Vizita unui ministru sau parlamentar la Reşiţa, un adevărat pol al sărăciei, ar trebui să bucure şi să fie un lucru bun. Nu de alta, dar poate aşa se înţelege şi la Bucureşti că oraşul de pe Bârzava a pierdut de mult drumul spre Europa şi că are şanse minime să se redreseze. Dar cine să înţeleagă asta dacă majoritatea demnitarilor care ne-au vizitat judeţul sunt acum în arest preventiv, în arest la domiciliu, sub control judiciar sau, mai grav, chiar în puşcărie?! La ceea ce prezintă procurorii DNA în stenogramele ajunse în presă suntem îndreptăţiţi să ne punem întrebări. Oare nu cumva mulţi dintre ei tocmai de asta au venit în Caraş-Severin, să pună la cale afaceri penale din care să câştige saci de bani?!
Cel mai mediatizat personaj al ultimelor zile, Darius Vâlcov, fost ministru al Bugetului şi, mai apoi, al Finanţelor, a fost la Reşiţa la sfârşitul lui octombrie 2014, când ne vorbea despre schemele ce aduc 600 de milioane de euro firmelor mici! Sigur nu se referea la banii şi averea din seif şi pereţi, aşa cum ne-a arătat DNA că ţine un ministru al acestei ţări, probabil, bugetul Reşiţei pe câţiva ani. Vâlcov a fost pus sub acuzare de DNA, pentru trafic de influență, şi se află în arest la domiciliu după ce a petrecut ceva timp şi după gratii.
La Reşiţa a fost şi Dan Şova, fostul ministru delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine. În urmă cu exact un an, acesta concluziona dintr-un jeep: „Caraşul are drumuri relativ bune!” Drumurile pe care a mers domnia sa însă au fost total greşite şi, dacă e aşa cum spun procurorii, merg direct către închisoare. E urmărit penal pentru trafic de influenţă! Deocamdată a fost salvat de colegii parlamentari, însă Curtea Constituţională ar putea să-l trimită în arest preventiv.
Liviu Dragnea a fost în Caraş-Severin de mai multe ori în ultimii doi ani, atât în calitate de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cât şi de vicepremier. „Vrem să ajutăm acest județ, nu mai vrem să existe diferențe de dezvoltare!”, ne garanta acesta. Problema este că acum nimeni nu-i mai garantează lui Dragnea libertatea, el fiind urmărit penal pentru fraudarea referendumului legat de demiterea preşedintelui Băsescu.
Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei în perioada 2000-2003, este urmărită penal în dosarul Microsoft. Bineînţeles, şi dumneaei a fost invitată în Caraş-Severin, arătându-se foarte preocupată de soarta elevilor de aici şi de viitorul lor fără niciun orizont.
Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a venit şi el în Caraş-Severin, dar a trecut şi pe la Direcţia Naţională Anticorupţie. În cazul său lucrurile sunt însă total diferite, acesta dând declaraţii în calitate de martor, nu de inculpat, cum au făcut ceilalţi. De exemplu, Elena Udrea! Fostul ministru al Turismului a înlocuit brăţările cu diamante cu cătuşele, fiind arestată în Gala Bute, dar pe numele său există mai multe dosare, în care e acuzată că a luat zeci de milioane de euro şpagă. Nici ea nu a ocolit judeţul nostru. Dan Diaconescu le-a promis şi el multe cărăşenilor, dar nici nu a apucat să ajungă în Parlament, că a şi fost băgat la răcoare pentru cinci ani şi jumătate. A şantajat un om de afaceri!
Au mai trecut prin judeţ în ultima vreme Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, Doina Pană, ministrul delegat pentru Apă, Păduri și Piscicultură, ministrul Muncii, Theodor Baconschi sau Monica Macovei, dar şi Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor. Cel puţin deocamdată, nimeni nu îi acuză oficial de vreo infracţiune. Dar la ce surprize ne oferă DNA-ul zilnic…

Comments

  1. calina ion says:

    Domnule Dani Stanciu,priveste in gradina ta cati penali ai(la judet),de ce nu scri de ei,,barbati”doamnei Scheleanu Gruia si Chiuariu,primul care a jefuit si furat acest judet(Semenic,Muntele Mic…)nu i-ai vazut?Roseti,Anculia,Ghiorghioni lista este lunga,nu ii vede nimeni?acesti..penali”care au venit,au ajutat de fiecare data judetul cu ceva,nu vreti sa vedeti lucrurile reale,de ce scrieti doar ce va ,,dicteaza”alti.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/