Infracțiuni prescrise în dosarul Camand! Pedepse înjumătățite!

armasu valentin presedinte per

Instanța supremă a redus la jumătate pedeapsa fostului lider al Partidului Ecologist Român, Valentin Armașu!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dmis apelurile declarate de inculpaţii Armaşu Paul Valentin, Armaşu Adina, Harbuzaru George Adrian, Popescu Ovidiu, Havrileţi Smetana Mihaela, Curta Roxana Elena, Ghiţă Ion, Mocioalcă Georgian, Suciu Florin Traian, Ghenciu Sebastian Costin, Niţă Cellus Laurenţiu, Hoţa Alin Marian, Crîşmariu Gheorghe, Costiuc Marius Cristian, Spătaru Alisa Isabela împotriva sentinţei pronunțate de Curtea de Apel București, pe care a desfiinţat-o în parte.

Rejudecând sentinţa atacată numai în ceea ce priveşte latura penală a cauzei, magistrații Înaltei Curți au dispus încetarea procesului penal pornit împotriva lui Valentin Armașu pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, spălarea banilor în formă continuată și influenţarea declaraţiilor, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale. În consecință, instanța a dispus condamnarea acestuia la pedeapsa de 4 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, singura rămasă în sarcina sa. Din durata pedepsei închisorii aplicate inculpatului se deduce aproape un an, perioadă petrecută de Armașu în arest sau arest la domiciliu.

Soția sa, Adina Armașu, a fost în schimb condamnată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată, fiind condamnată la 3 ani închisoare. În cazul său, ca urmare a intervenirii termenului de prescripţie specială a răspunderii penale, a încetat procesul penal pornit pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

George Adrian Harbuzaru a primit 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 8 ani, fiind găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată. Față de acesta s-a dispus încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Condamnat pentru constituirea unui grup infracţional, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată a fost și Ovidiu Popescu. La 3 ani închisoare cu suspendare. Termen de încercare: 8 ani!

Aceeași pedeapsă le-a fost aplicată și Mihaelei Havrileți, Elenei Roxana Curta, lui Traian Florin Suciu, Georgian Mocioalcă, Sebastian Costin Ghenciu și lui Ion Ghiță. Mult mai norocos a fost Cellus Laurențiu Niță. Față de acesta s-a dispus încetarea procesului penal pentru săvârşirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și complicitate la spălarea banilor în formă continuată, ca urmare a împlinirii termenului de prescripţie a răspunderii penale.

gif card de energie dacus 1000x100

Datorită împlinirii termenului de prescripție, Alin Hoța a scăpat și el de răspunderea penală pentru infracțiunile de care era acuzat: constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și spălarea banilor în formă continuată.

Și în cazul lui Gheorghe Crîșmaru instanța supremă a dispus încetarea procesului penal pornit pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, a infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, a infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată și a infracţiunii de complicitate la spălarea banilor în formă continuată.

Marius Cristian Coștiuc a beneficiat și el de prescrierea unor fapte, dar a primit o pedeapsă de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare pe durata unui termen de încercare de 6 ani şi 6 luni, fiind găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată. Aceeași pedeapsă și pentru Alisa Isabela Spătaru!

CITEȘTE ȘI:

EXPLOZIV. Tremură tot județul! Armașu a făcut evaziune fiscală pentru a le plăti comisioane lui Ghiorghioni, primarilor și politicienilor!

NEWS ALERT. Sentință devastatoare pentru omul de afaceri Valentin Armașu!

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/