NEWS ALERT. Sentință devastatoare pentru omul de afaceri Valentin Armașu!

armasu valentin (2)

Acuzat că a înființat un grup infracțional organizat care s-a ocupat cu spălarea banilor, fostul candidat la șefia Consiliului Județean Caraș-Severin a primit o pedeapsă pe care nici în cel mai negru coșmar nu o anticipa!

Valentin Armașu a fost condamnat joi, în primă instanță, de Curtea de Apel București, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, spălare a banilor, influenţarea declaraţiilor și fals în înscrisuri sub semnătură privată la 9 ani închisoare. Instanța a fost aspră și cu soția acestuia, căreia i-a aplicat o pedeapsă de 5 ani și jumătate.

În același dosar au mai fost condamnate și alte persoane. Sentința nu e definitivă și poate fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție. Armașu nu a putut fi găsit pentru a comenta sentința de astăzi, una mai dură decât s-ar fi așteptat cineva. El plătește astfel în continuare pentru capcana ce i-a fost întinsă de anumiți politicieni, de aceia care s-au servit din conturile lui generoase, obligându-l la tot felul de artificii ilegale.

Prin sentința de azi a fost condamnat și George Harbuzaru, găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, pentru evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată. Curtea de Apel București i-a aplicat o pedeapsă de 5 ani şi 6 luni închisoare. Ovidiu Popescu a fost și el condamnat, la 5 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare a banilor în formă continuată.

Mihaela Smetana are de executat trei ani și jumătate de închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată, în timp ce Roxana Curta face 4 ani și jumătate de închisoare pentru comiterea acelorași infracțiuni. Pe lista condamnaților apare și Alin Hoța, cu o pedeaspă de 5 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare a banilor în formă continuată.

Ion Ghiță a fost condamnat la rândul său la 5 ani şi 6 luni închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată. Aceeași pedeapsă și pentru Gheorghe Crîșmariu, găsit vinovat de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată și complicitate la spălarea banilor în formă continuată.

3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere de data asta, pe durata unui termen de încercare de 8 ani, a primit Aaron Ungureanu, pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat, pentru complicitatea la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată. Pedeapsă cu suspendare a executării a primit și Cătălin Gheorghe. 3 ani de închisoare pe uin termen de supraveghere de 8 ani. A fost găsit vinovat pentru săvârşirea infracţiunii de aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată. Georgian Mocioalcă e trimis în schimb în spatele gratiilor pentru 3 ani și jumătate, pedeapsă pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

Laurențiu Schipor a fost achitat pentru două dintre infracțiunile reținute în sarcina sa: aderare la un grup infracţional organizat și complicitate la spălarea banilor în formă continuată. A fost însă condamnat la pedeapsa de 3 ani închisoare, suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

gif card de energie dacus 1000x100

Andreea Hulugiuc a fost achitată pentru toate cele trei infracțiuni ce i-au fost imputate de procurorul de caz: aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la spălarea banilor în formă continuată și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

Florin Suciu n-a fost la fel de norocos. Pentru aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată a primit 5 ani şi 6 luni închisoare. Alisa Spătaru e acuzată de aderare la un grup infracţional organizat și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, a fost găsită vinovată și condamnată la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Marius Coștiuc plătește și el pentru aderare la un grup infracţional organizat și complicitate la evaziune fiscală în formă continuată cu 3 ani închisoare. Instanța a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei a închisorii aplicate inculpatului, pe durata unui termen de încercare de 8 ani. Lui Cristian Maxim i-au fost reținute infracțiunile de aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la spălarea banilor în formă continuată, pentru care a fost condamnat la 3 ani închisoare.

Sebastian Ghenciu e și el condamnat pentru aderare la un grup infracţional organizat, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată și complicitate la spălarea banilor în formă continuată la 3 ani închisoare.

Laurențiu Niță a dat explicații în instanță pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată și săvârşirea infracţiunii de complicitate la spălarea banilor în formă continuată și a primit o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de încercare de 6 ani.

Totodată au fost condamnate și societățile comerciale folosite de inculpați în comiterea infracțiunilor. Sentința nu e definitivă, ci poate fi atacată la instanța supremă.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/