Gaură de 13 milioane în bugetul Consiliului Județean provocată de logica păguboasă a președintelui Dunca?! (UPDATE)

dunca popovici

Lui Romeo Dunca i se impută un prejudiciu uriaș ca urmare a unei decizii luate de acesta, în ciuda faptului că a fost îndelung contestată de opoziție!

Consilierul județean Ionuț Popovici îl acuză pe președintele CJ că a gafat-o din nou, de data asta cu consecințe grave pentru bugetul administrației județene. E vorba despre intervenția lui Dunca într-un proces dintre Consiliul Județean și constructorul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor de la Lupac, SC Alpha Construct Sistem SA. Un dosar deschis în 2018, pe vremea lui Hurduzeu. În primă instanță, în ianuarie 2021, juriștii Consiliului Județean au câștigat, firma respectivă fiind obligată să plătească 11,047 milioane lei, penalități de întârziere, plus 131.233 lei, cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu experți. Peste 2 milioane de euro!

Soluția Tribunalului Caraș-Severin a fost atacată la Curtea de Apel Timișoara. Romeo Dunca n-a mai mers pe mâna juriștilor din Consiliul Județean, care câștigaseră în primă instanță, ci le-a cerut consilierilor județeni PNL să voteze în plen achiziționarea unor servicii juridice. Opoziția nu a fost de acord, dar asta nu e o problemă pentru cineva ca Romeo Dunca. Ei bine, în 22 iunie s-a pronunțat și Curtea. De data asta, Consiliul Județean a pierdut. A pierdut cele 11 milioane de lei! În plus, are de dat 2 milioane firmei Alpha Construct Sistem.

„Vechea administrație a avut o poziție ofensivă acestei societăți comerciale, întrucât am considerat că anumite sarcini nu au fost îndeplinite și pentru asta am pornit o acțiune în justiție. În prima instanță, juriștii CJ au câștigat procesul, urmând ca această societate comercială să înapoieze 11 miliarde lei vechi Consiliului Județean. Romeo Dunca a considerat că aparatul juridic al Consiliului Județean nu este eficient și a apelat printr-un proiect de hotărâre la serviciile unui avocat pe care Consiliul Județean l-a plătit cu 4.000 de euro. Eu nu pot contesta capacitatea juridică sau profesională a acestui avocat pe care nu-l cunosc, dar consecința este faptul că procesul a fost pierdut, Consiliul Județean a pierdut cele 11 milioane și, mai mult, trebuie să dea acestei societăți încă 2 milioane. Astăzi este o nouă gaură în bugetul Consiliului Județean provocată de această logică păguboasă pentru instituție!”, a subliniat Popovici.

„V-ați asumat consilierea juridică în litigiul cu Alpha Construct, se pare că juriștii Consiliului Județeam au fost mult mai eficienți decât avocatul pe care dumneavoastră l-ați plătit cu 4.000 de euro! Consiliul Județean a pierdut 13 milioane! Să ne ocupăm de lucruri serioase, nu de brambureală administrativă!”, i-a strigat Ionuț Popovici președintelui Romeo Dunca în plenul Consiliului Județean

Are vreo explicație Romeo Dunca?! Da. Alții sunt de vină! „Să spună cei care au depus cu întârziere documentele și cei care au găsit toate aceste mici virgule care, la această miză, devin foarte importante. Consiliul Județean a depus cu întârziere, nu știu când a fost deschis procesul. CJ a câștigat în primă instanță, dar iată că apărătorul acestei companii, care avea de dat 11 milioane de lei, a mers până la fiecare virgulă și a constatat că a existat un viciu vizavi de tardivitatea depunerii acțiunii. Trebuia formulată în șase luni, dar a fost depusă peste termen. Ce vină să aibă actuala conducere?! Cred că în perioada 2016-2020 a fost. În loc să primim, iată că trebuie să dăm.”, a spus Romeo Dunca.

celtic transilvania 1000x100px

Legat de tardivități se poate vorbi însă și de momentul în care Romeo Dunca se afla la comandă și angaja un avocat. O spune sentința Curții de Apel Timișoara: „Admite excepţia tardivităţii precizării cererii de recurs formulată de către recurentul-pârât Consiliul Judeţean Caraş-Severin. Anulează precizarea cererii de recurs formulată de către recurentul pârât Consiliul Judeţean Caraş-Severin, ca fiind tardiv promovată. Respinge ca neîntemeiat recursul promovat de recurentul-pârât Consiliul Judeţean Caraş-Severin în contradictoriu cu recurenta-reclamantă SC Alpha Construct Sistem S.A. împotriva Sentinţei civile nr. 44/28.01.2021 pronunțată de Tribunalul Caraș-Severin în dosarul nr. 2/115/2018.”

Alt rău să nu fie! Romeo Dunca nu se împiedică el în atâta lucru, în 13 milioane, merge tot înainte și dezvoltă Caraș-Severinul!

UPDATE

Suma pe care Consiliul Județean Caraș-Severin a pierdut-o în faza de apel a procesului este de 11,047 milioane lei noi, adică peste 2 milioane de euro. În plus, trebuie să achite 2,15 milioane lei pentru proiectare şi execuţie instalaţie de medie tensiune şi lucrări de stabilizare teren, precum și dobânzi legale aferente. Ionuț Popovici avansase eronat suma de 13 miliarde de lei vechi. Erau de fapt 130 de miliarde de lei vechi!