Primarul Fritz, nemulțumit de faptul că s-a construit „haotic” în zona Torontalului din Timișoara

fritz torontalului

Dominic Fritz este nemulțumit de faptul că s-a construit haotic în zona Torontalului – Alexandrescu din Timișoara, din cauza lipsei unui Plan Urbanistic General (PUG). Astfel, primarul Timișoarei anunță că PUG-ul va fi actualizat pentru a fi prevenite astfel de situații, în viitor.

Dominic Fritz a luat decizia de a se întâlni, în această săptămână, cu locuitorii din zona Torontalului – Alexandrescu, pentru a afla care sunt problemele cu care se confruntă. Primarul Timișoarei susține că în acest cartier s-a construit haotic.

O zonă în care s-a construit haotic în ultimii ani, lucru favorizat și de lipsa unui Plan Urbanistic General. Un PUG expirat de mai bine de zece ani, pe care noi îl vom reactualiza pentru a stopa pe viitor astfel de dezvoltări fără cap”, a precizat Dominic Fritz.

De asemenea, primarul Timișoarei a aflat că locuitorii din această zonă își doresc spații verzi și parcuri, locuri de joacă și terenuri de sport, o mai bună conectivitate la transportul în comun, trotuare și piste de biciclete sau străzi asfaltate.

Sunt toate de bun simț și nu pot să nu rămân cu un gust amar de cât de ignorate au fost unele zone din oraș în ultimii ani. Le-am vorbit oamenilor din cartier despre noul concept de guvernanță participativă pe care îl introducem în Primăria Timișoara, despre faptul că problemele lor, dar și soluțiile pe care le găsesc vor fi centralizate de un manager de cartier, un om din Primăria Timișoara care mai apoi va avea misiunea să le transmită mai departe departamentelor municipalității spre rezolvare. Schimbările în Timișoara nu vor veni peste noapte, dar mă bucur că oamenii se implică, pentru că doar cu ajutorul comunității vom recupera timpul pierdut în ultimii ani”, a declarat Dominic Fritz.