[FOTO] Incubator pentru viitor la spitalul din Oravița. Copii salvaţi la timpul prezent!

Spitalul Orășenesc din Oravița a primit, la sfârșitul lunii august, un incubator pentru transportul neonatal. Aparatul, în valoare de 15.000 de euro, a fost donat de Organizația „Salvați Copiii” România, Filiala Caraș-Severin.

Campania de colectare a fondurilor necesare pentru achiziționarea unui incubator pentru transportul neonatal de la spitalul din Oravița către alte centre medicale a început încă din luna martie, când, la Oravița, au avut loc o serie de acțiuni menite să adune suma necesară pentru ca nou-născuții cu probleme să poată beneficia de acest serviciu. Campania a început cu vânzarea de brățări cu însemnele organizației neguvernamentale, acțiune în care Primăria Oravița a avut un rol semnificativ. Administrația locală a organizat și un concert caritabil la Casa de Cultură „George Motoia-Craiu” din orașul din Valea Carașului, trupa Pact având o prestație de excepție pe scena instituției de cultură orăvițene.

CITEȘTE ȘI: https://expressdebanat.ro/videofoto-concert-caritabil-incendiar-hitul-sa-te-gandesti-la-mine-fredonat-pentru-cei-mai-mici-oraviteni/

În urma acestor acțiuni s-au colectat peste 5.000 de lei, restul sumei, deci totuşi „grosul“, fiind acoperit de Organizația „Salvați Copiii” România. Astfel, la sfârșitul lunii, Secția de Neonatologie de la Spitalul Orășenesc Oravița a fost dotată cu un incubator pentru transportul neonatal. „Mulțumim tuturor celor care s-au alăturat acestei campanii și îi îndemnăm pe cei din Oravița să fie alături de noi în campaniile următoare, deoarece ne dorim să devenim un partener al spitalului din Oravița. Mulțumesc pe această cale primarului Dumitru Ursu pentru tot sprijinul acordat și sperăm ca în perioada următoare astfel de acțiuni să se repete în Oravița”, a declarat, pentru Express de Banat, președintele Filialei „Salvați Copiii” din Caraș-Severin, Măriuța Simionescu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157672953397431″]

În acest an, Organizația „Salvați Copiii” România a dotat peste 58 de maternități din țară cu diverse aparate medicale, fondurile alocate pentru aceste aparate depășind suma de 7 milioane de lei.

banner maxagro