NEWS ALERT. Moldova Nouă, în faliment și acces interzis la fondurile europene!

Ape tulburi și foarte tulburi la malul Dunării. Moldova Nouă a ratat implementarea proiectului ce prevedea trecerea frontierei prin portul din Moldova Nouă cu bacul, astfel că Primăria va fi obligată să restituie 2 milioane de euro! În plus, are interdicție la accesarea fondurilor europene timp de șapte ani!

Proiectul bacului nu se va mai realiza din cauza neprezentării niciunui ofertant pentru realizarea acestuia. Primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, a anunțat că proiectul ce prevedea trecerea prin punctul de frontieră din portul Moldova Veche spre Serbia nu se va mai realiza. Din cauză că la licitația pentru realizarea lucrărilor de amenajare nu s-a prezentat niciun constructor, spune edilul-șef, efectele acestei nerealizări se vor răsfrânge asupra viitorului orașului de la malul Dunării. Administrația din Moldova Nouă va fi obligată să plătească partenerilor, Consiliul Județean și celor două unități administrative din Serbia, suma de 2 milioane de euro! Tot din cauza neimplementării acestui proiect, pe o perioadă de 7 ani administrația locală de la malul Dunării nu va mai putea accesa fonduri europene pe proiectele transfrontaliere!

Astăzi trăiesc cea mai tristă zi din mandatul meu în calitate de primar al orașului Moldova Nouă de până acum. Cu tristețe, vă anunț că proiectul de trecere a frontierei cu bacul nu se va realiza. Astăzi a fost ultima licitație la care, din păcate, nu s-a prezentat nicio firmă de construcții”, a explicat primarul Torma.

leader board 728 x 90 px