Nelu Popa colorează Reșița! Facelift pentru blocurile triste! [FOTO]

Edilul-șef al Reșiței ține neapărat să schimbe aspectul orașului, lucru pe care vrea să-l facă pe bani europeni, îmbrăcând în haine noi atât clădirile publice, cât și blocurile de locuințe. În primă fază, 25 la număr!

Potrivit primarului, Reșița are în derulare un nou proiect privind anveloparea termică a blocurilor de locuințe, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Locatarii blocurilor cuprinse în proiect ar urma să beneficieze, pe lângă anveloparea fațadei, și de înlocuirea tâmplăriei vechi, refacerea și izolarea acoperișurilor sau a teraselor blocurilor, dar și de înlocuirea lifturilor.

Un număr de 25 de blocuri, spune Popa, sunt în faze avansate de proiectare privind reabilitarea termică: Str. I. L. Caragiale: bl. 1 – 6, P-ța 1 Decembrie 1918: bl. 24-25, Str. Horea: bl. A2, A3, A4, A5, A6, A7, Str. G. A. Petculescu: bl. 15, Bd. Republicii: bl. 2A (4 scări), bl. 3 (3 scări), bl. 19 (4 scări), bl. 20 (4 scări), bl. 25 (5 scări), bl. 27 (5 scări), bl. 28 (2 scări), Str. Vlădeasa bl. 2, Str. Făgărașului bl. 37/3 și Al. Domogled bl. 1, sc. A.

leader board 728 x 90 px

macheta-blocuri-2

„Lucrăm intens la noua față a Reșiței. Acestea sunt planșele cu proiecția blocurilor pe care dorim să le anvelopăm. Sper ca alături de echipa de proiecte europene din cadrul Primăriei și cu sprijinul cetățenilor să reușim să obținem finanțarea necesară care să ne permită să schimbăm Reșița în bine”, a declarat primarul Popa.

Proprietarii apartamentelor din blocurile care urmează a fi reabilitate vor trebui să suporte 25% din valoarea lucrărilor, 15% din costul lucrărilor revine Primăriei Reșița, iar restul de 60% reprezintă cofinanțare din fonduri europene. „Având în vedere situația economică a Reșiței și veniturile reduse ale majorității locatarilor acestor blocuri, Primăria Reșița are în vedere prelungirea perioadei de plată pentru contribuția locatarilor de la 2 ani la 5 ani de zile”, a mai explicat Nelu Popa. Proiectul nu-i entuziasmează însă pe toți reșițenii, nici măcar pe beneficiarii lui direcți. Și asta pentru că, spun unii dintre ei, cota de 25 la sută pe care ar trebui să o suporte ei ar însemna mult mai mult decât dacă fiecare ar executa lucrări pe cont propriu.

macheta-blocuri-3