Uite-acuş, acuş, acuş, demolări şi prin Teiuş!

Amfiteatrul din zona de agrement Teiuș, uitat de multă vreme de administrația publică locală din Caransebeş, va fi demolat pentru ca zona să fie modernizată.

Din ceea ce a fost odată centrul cultural cu ocazia rugii orașului sau de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, va mai rămâne doar fundația, pe care se va ridica o nouă construcție. Amfiteatrul, cunoscut ca o grădină de vară în perioada interbelică, a fost lăsat de izbeliște după 1940, când a început decăderea Teiușului, iar casele și vilele au fost confiscate și transformate în case muncitorești. După Revoluția din decembrie 1989, amfiteatrul a fost reabilitat și completat cu o copertină, care însă în prezent este deteriorată. Din cauza degradărilor produse în timp, a intemperiilor la care a fost supusă zidăria actuală a pavilionului sau amfiteatrul de vară, fiind realizat din cărămidă plină acum 40 de ani, o reabilitare a acestuia este practic imposibilă, spun specialiștii din cadrul Primăriei Caransebeș.

Construcția nu prezintă valoare istorică sau de patrimoniu și, din aceste motive, se intenționează demolarea zidului existent și a structurii metalice, urmând ca aceasta să fie modernizată, pe aceeaşi fundaţie, se arată în raportul întocmit de comisia de specialitate a Primăriei.