Începe procesul traficanţilor de droguri din Caransebeş şi Oţelu Roşu

La Tribunalul Caraş-Severin se consumă astăzi primul şi, probabil, ultimul termen de fond în dosarul în care şapte persoane sunt acuzate de constituire în grup infracţional organizat pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc şi etnobotanice.

 UPDATE

Instanţa a acordat un nou termen de judecată pentru ca Latinca Jurcă să se hotărască dacă recunoaşte sau nu faptele pentru care este judecată. Toţi ceilalţi au recunoscut că s-au ocupat cu traficul de droguri.

Gruparea coordonată din puşcărie de Puiu Stănescu riscă ani grei de puşcărie, mai ales că, unii dintre membrii ei au antecedente penale. Puiu şi Darius Stănescu, Sergiu Todor, Daniel Băran, Daniel Berari, Nicolae Căpîlnean şi Latinca Jurcă par să-şi fi schimbat poziţia în faţa instanţei. Dacă iniţial îşi susţineau cu toţii nevinovăţia, acum, dacă nu toţi, măcar o parte merge pe recunoaşterea faptelor. Pentru infracţiunile săvârştite, aceştia riscă între zece şi douăzeci de ani de închisoare. Recunoaşterea faptelor de la termenul de astăzi le-ar aduce însă o reducerea a pedepsei cu o treime, lucru de care inculpaţii vor să profite.

“Sperăm să fie audiaţi inculpaţii, pentru că este foarte important acest lucru. În opinia mea, dacă vor fi audiaţi şi nu mai sunt de administrat alte probe, procesul se va putea termina. Spun asta pentru că Băran, clientul meu, merge pe procedura simplificată, adică pe recunoaşterea faptelor aşa cum sunt reţinute în rechizitoriu. Limitele de pedeapsă vor fi reduse în aceste condiţii cu o treime”, a declarat avocatul Cosmin Bolosin.

Rămâi pe expressdebanat.ro, revenim cu amănunte!

Comments

  1. sugi pula cu mata si cu anuntul tau si cu familia ta si cu ani grei de puscarie pe care o sai iau si altaru matii de pisat am sa dau de tine