“Vreau să fiu liber, să-mi demonstrez nevinovăţia”

Primarul din Oţelu Roşu, arestat preventiv pentru fraudarea fondurilor europene acordate sub formă de subvenţii alături de directorul APIA Caral-Severin, Romică Anculia, şi edilul-şef din Socol, Valentin Ghiţă, a încercat din nou să scape de cătuşe.

Simion Iancu Simi a venit astăzi la Tribunalul Caraş-Severin cu o cerere de liberare provizorie sub control judiciar, a treia la număr. Suspendat din funcţie şi ieşit din cursa pentru un nou mandat din cauza arestării sale, cel supranumit “Împăratul” a solicitat să fie pus în libertate pretinzând că nu se face vinovat de infracţiunile reţinute în sarcina sa. “Vreau să fiu liber, să pot să-mi demonstrez nevinovăţia. Nu am luat şi nu am dat bani. Contractele sunt întocmite de Departamentul Juridic din cadrul Primăriei, nu de mine”, a precizat Simion Iancu Simi.

Procurorul DNA a atras atenţia instanţei că urmează a fi audiată în cauză, în calitate de martor, contabila Primăriei Oţelu Roşu, iar punerea în libertate a primarului ar putea favoriza influenţarea martorei. Tribunalul Caraş-Severin a considerat că, deocamdată, Simion Iancu Simi trebuie să rămână în arest, astfel că i-a respins cererea. Inculpatul a făcut recurs, cererea sa urmând să fie pusă în discuţie şi la Curtea de Apel Timişoara.

Magistraţii timişoreni au respins astăzi o solicitate similară venită din partea lui Romică Anculia. Directorul APIA ceruse eliberarea Tribunalului Caraş-Severin, săptămâna trecută, astăzi judecându-se recursul.

Comments

  1. nicky says:

    Ar fi o mare gresala ca acesti mfioti sa fie lasati liberi.Ar trebui continuate arestarile sa iasa la iveala tot putregaiul g
    enerat de Anculia prin fraudarea fondurilor europene

  2. picky says:

    mafiot esti tu si familia ta,bai putregaiule,se presupune ca a luat o spaga nu a fraudat fonduri eurpene cum zici tu!!!