Încep negocierile cu UVT. „Reșița merită un învățământ superior de calitate!”

 

Conducerea Universității de Vest din Timișoara anunță faptul că în această săptămână, mai exact joi, încep negocierile privind fuziunea. Acest lucru se întâmplă sub semnul corectitudinii.

În comunicatul de presă transmis în urmă cu puțin timp, conducerea UVT confirmă faptul că va respecta întocmai principiile fuziunii. „Considerăm toate aceste principii ca fiind esențiale și egale în importanța lor. Cu toate acestea, dorim în acest moment să insistăm pe două dintre ele, pe principiul asigurării calității și pe etica și deontologia profesională. Asigurarea calității educației și a cercetării se face în UVT prin reguli clare atât pentru ocuparea posturilor academice, cât și pentru toate procedurile din universitate. Ștacheta UVT este ridicată, fiind mai strictă și mai fermă decât în majoritatea universităților din țară. Această fermitate ne garantează prestigiul, astfel dorim să ne clădim numele în rândul angajatorilor absolvenților noștri”, se arată în comunicatul de presă transmis în urmă cu puțin timp.

Potrivit conducerii UVT, calitatea unei universități pornește de la elemente simple precum participarea la cursuri, examinarea corectă și riguroasă, existența dotărilor, dar trebuie să includă și respectarea tuturor indicatorilor scientometrici în procedurile de autorizare, acreditare și acordarea de titluri academice. UVT a dovedit și va dovedi în continuare toleranță zero la orice încălcări ale eticii și deontologiei profesionale, garantând un învățământ academic de maximă seriozitate. De asemenea, salută în acest sens și măsurile care s-au luat la Reșița, pași clari în direcția eliminării unor practici păguboase pentru prestigiul universității.

„Fuziunea prin absorbție a UEMR de către UVT poate și trebuie să însemne pentru învățământul superior din Reșița un nou început, o clădire pe baze noi, sănătoase. Reșița merită un învățământ superior de calitate, corect și util comunității locale și regionale. UVT va face tot ce îi stă în putință să promoveze o asemenea ofertă educațională”, spune rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea.

Joi, la UVT, la ora 16.00, are loc prima ședință reunită a comisiilor aprobate de senatele universităților pentru negocierile ce privesc demararea fuziunii prin absorbție a UEMR de către UVT.

Comments

  1. Flavius D says:

    Sunt curios daca or sa creasca preturile la lucrari si examene, dupa fuziunea intre cele doua universitati

  2. vaporeanu says:

    Oferta pentru oricine ! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu,acum in premiera pentru toata tara ! Trebuie sa ai doar putin timp liber,calculator si conexiune la internet ! Nu e nevoie sa cunosti nimic,inveti totul de acum inainte,pas cu pas,sub indrumarea noastra foarte atenta ! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani !Solicita acum detaliile necesare la adresa de email : gheorghenecula@yahoo.com