Mesaj de stabilitate transmis de conducerea UEMR. Vezi ce a declarat rectorul Frunzăverde!

Cei care se află la cârma universității reșițene au susținut astăzi o conferință de presă în cadrul căreia au lansat un apel absolvenților de liceu cu bacalaureatul luat să urmeze cursurile la zi ale UEMR. Asta, mai ales că pe diplomele lor ar putea fi scris Universitatea de Vest Timișoara.

Ținând cont de faptul că în această săptămână încep negocierile celor două comisii ale universtăților de stat privind fuziunea prin absorbție și că în această perioadă la UEMR are loc a doua sesiune de admitere, rectorul Dorina Frunzăverde a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a dorit să îi asigure pe potențialii candidați de faptul că nu vor avea de suferit dacă își depun dosarul la Reșița. Ba mai mult decât atât, aceasta a lansat un apel public prin care îi îndeamnă pe cei care dețin o diplomă de bacalaureat să urmeze cursurile la zi ale mediului academic din Reșița.

 „În cazul în care se va fuziona cu UVT, dacă se semnează acordul de fuziune, studenții care sunt înmatriculați la Reșița își vor face în continuare studiile la Reșița. Am înțeles că există neclarități dacă vor trebui să meargă la Timișoara. Nu vor trebui să meargă la Timișoara. Dacă fuzionăm, devenim centrul de studii din Reșița al Universității de Vest din Timișoara. Studenții înscriși la Reșița își vor face studiile la Reșița. Pentru dânșii, singura diferență care apare va fi o diplomă, în situația fuzionării, semnată de UVT,  Centrul de Studii din Reșița. Nu trebuie nimeni să se sperie că în urma înscrierii vor fi obligați să meargă la Timișoara. Exclus așa ceva!”, a declarat astăzi Doina Frunzăverde, în cadrul conferinței de presă pe care a susținut-o.

leader board 728 x 90 px

Potrivit rectorului, este extrem de important faptul ca toate locurile, măcar cele bugetate de stat, să fie ocupate. În rest, nu se va schimba nimic, decât, poate, faptul că în viitor vor veni studenți mai mulți din alte județe, în așa fel încât instituția să își poată asigura fondurile necesare pentru a exista.

Sesiunea, în plină derulare

În altă ordine de idei, la UEMR au rămas foarte multe locuri libere, care de ieri sunt la dispoziția celor interesați. După prima sesiune de admitere, la licență s-au ocupat locurile în proporție de 47 la sută, iar la master – 74 la sută.

„În acest an am avut 380 de locuri la licență și 240 la master. După sesiunea din luna iulie, 185 de candidați au fost declarați admiși. La master, s-au ocupat 190 de locuri, iar 50 au rămas disponibile. În urma sesiunii deschise ieri, 23 de candidați s-au înscris la cursurile de licență, ceea ce este un semnal pozitiv”, a declarat Gheorghe Popovici, prorector pentru relația cu studenții și parteneriate.

Peste două zile are loc prima întâlnire a comisiilor de negociere pentru demararea discuțiilor.

Rămâi cu Express de Banat și vezi care sunt cauzele care au stat la baza fuziunii prin absorbție!

Comments

  1. vaporeanu says:

    Oferta pentru oricine ! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu,acum in premiera pentru toata tara ! Trebuie sa ai doar putin timp liber,calculator si conexiune la internet ! Nu e nevoie sa cunosti nimic,inveti totul de acum inainte,pas cu pas,sub indrumarea noastra foarte atenta ! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani !Solicita acum detaliile necesare la adresa de email : gheorghenecula@yahoo.com