Încă un război pentru managerul Cican! Jurista Primăriei Caransebeș se va adresa instanței pentru acuzele calomnioase

Problemele avute la spitalul din Orșova îl urmăresc pe managerul Adrian Cican și la Caransebeș. Studiile dobândite de acesta nu sunt compatibile, conform legii, cu funcția de manager, în opinia juriștilor din Primăria Caransebeș. 

Noul manager al Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș spune că magistrații Curții de Apel Craiova s-au pronunțat definitiv în cazul legalității de a ocupa postul de manager al unității medicale din Orșova, aceeași speță ca la Caransebeș. Adrian Cican a răbufnit și a adresat cuvinte dure la adresa juriștilor din Primăria Caransebeș cărora le spune că vremea lor a apus.

Una dintre juristele Primăriei Caransebeș, Carla Meszaros, care este și membru în Consiliul de Administrație al spitalului, ne-a declarat că, pentru acuzele aduse și declarațiile calomnioase la adresa sa, va sesiza organele abilitate.

„Noi am analizat documentele pe care ni le-a pus la dispoziție în ceea ce privește studiile avute de domnul Cican. Legea 95 din 2006 privind reforma în domeniul sănătății reglementează la articolul 176 numirea managerului spitalului, respectiv 177, la unul din alineate, condițiile de studii, manager interimar și spune clar că pentru a putea fi managerul spitalului trebuie să fii absolvent de studii superioare în domeniul juridic, economic-financiar sau medical. Ori pe diploma domnului Cican scrie că este absolvent al Facultății de Științe Economice și Administrative, este titulatura facultății, dar specializarea sa și licența este pe administrație publică.”, spune Carla Meszaros.

Jurista Primăriei și-a exprimat punctul de vedere verbal în 11 octombrie, și anume că nu îndeplinește condițiile de studii pentru ocuparea postului de manager interimar. Funcționarul public spune că litigiile pe care le are Adrian Cican cu Primăria Orșova nu privesc Primăria Caransebeș; mai mult, Primăria Caransebeș nu are până în momentul de față nicio situație litigioasă cu managerul interimar. Pentru că pe dispoziția de numire a managerului interimar a semnat doar primarul Felix Borcean, fără a fi semnată spre legalitate și de juristul Ana Bratu, secretarul UAT-ului, cea care a și făcut obiecțiile legale vizavi de legalitatea numirii.

gif card de energie dacus 1000x100

„Dispoziția de numire a fost comunicată Prefecturii, care va decide legalitatea acestui act. Eu vreau să precizez că zilele trecute, în cadrul Consiliului de Administrație de la Spital, am fost acuzați de către manager că suntem numiți ilegal în Consiliul de Administrație, un lucru fals. Noi suntem numiți în baza legii prin hotărâre de Consiliu Local, un act administrativ și urmează organele abilitate să verifice afirmațiile calomnioase la adresa noastră, care sunt transpuse printr-o adresă semnată de domnul Cican. Eu vorbesc în numele meu, eu sunt numită printr-o hotărâre de Consiliu Local din luna iulie 2019 și nu mi se pare normal să mi se aducă prin acte scrise și semnate de domnul Cican acuzații că aș fi numită ilegal în Consiliul de Administrație.”, ne-a declarat Carla Meszaros.

Jurista Primăriei a mai menționat că și pentru acuzațiile cum că ar fi direct responsabilă de situația aproape de faliment în care se află spitalul îi va cere socoteală managerului Adrian Cican în instanță.

„Nu sunt eu responsabilă de situația spitalului având în vedere că eu sunt numită de trei luni în acel Consiliu de Administrație. Mai mult nu știu de ce îmi aduce mie acuzații calomnioase arătând o situație de fapt între Primăria Orșova și dumnealui, care avea ca obiect reintegrarea lui pe funcție, nu avea nicio legătură cu numirea lui la Caransebeș. Dispoziția semnată doar de primar împreună cu obiecțiile secretarului municipiului au fost înaintate către Instituția Prefectului, care va decide dacă este legal sau nu.”, a mai spus Carla Meszaros.

CITEȘTE ȘI: „Marile juriste – ghiocel” să-și dea demisia de onoare în fața primarului Borcean! Vremea lor a trecut!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/