Încă un centru destinat carantinării migranților care sosesc în Timiș. Spațiul, pus la dispoziție de CJT

Consiliul Județean Timiș pune la dispoziția autorităților un spațiu pentru carantinarea migranților care ajung în județul Timiș. Este al doilea centru de acest fel care există pe raza județului. 

Centrul va funcționa în mansarda imobilului situat în Timișoara, pe str. Franz Liszt, nr.3, spațiu aflat în proprietatea
publică a județului și în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș. Acolo a funcționat Centrul pentru Sprijinirea Integrării Familiale și Profesionale a Tinerilor, serviciu social care în prezent nu mai există în structura organizatorică a direcției.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat autorităților locale și celor județene să identifice în regim de urgență și alte spații care pot fi puse la dispoziție pentru persoanele aflate în carantină sau izolare, singurul spațiu de acest fel fiind pus la dispoziție de Primăria Timișoara.

„Prin adresa nr. 1502806/10.04.2021 Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Timișoara informează Instituția Prefectului Timiș ca la sediul său se află 45 de persoane, cetățeni străini ce necesită carantinare, solicitând sprijinul prefecturii în identificarea unor spații de cazare.”, se arată în documentele care însoțesc hotărârea adoptată de consilierii județeni.

Urmează ca, potrivit HG 1103/2020, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș să facă toate demersurile legale care se impun, inclusiv prin încheierea unor protocoale de colaborare cu Primăria Timișoara și Poliția Locală, în vederea asigurării hranei și serviciilor de pază.

„Spațiul are 47 de locuri. Vom suporta cheltuielile aferente, conform legii, în caz că este necesar, dar în principiu noi punem spațiul la dispoziția structurilor și autorităților care sunt îndrituite să gestioneze această chestiune a migranților. Consiliul Județean nu are atribuții în gestiunea migranților și de aceea, în principiu, punem la dispoziție doar acest spațiu în caz că este nevoie”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

În Timișoara mai există un singur astfel de spațiu, cu 120 de locuri, pus la dispoziție de Primăria Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Singurul centru de carantină din Timiș amenajat pentru migranți, mai tot timpul plin. Nica: „Nu am primit solicitări să punem la dispoziție spații pentru carantinarea migranților”