Armăsarul Gelu și iapa Geta, poveste de amor neterminată!

În timp ce presa de la București nu mai prididește cu amănunte legate de scandalul din coaliția de guvernare ori despre protestele lui Șoșoacă și ale fanilor ei, dinspre Iași ne vine o știre care trece dincolo de caracterul de cancan ori de amuzament. Una de viață, demnă de România reală. Nu am avut timp și nici răbdare să caut pe Google să văd cu ce se mai ocupă lumea asta când nu are de lucru, dar cu siguranță știrea de care vorbeam le întrece pe toate. Pe scurt, armăsarul Gelu a abuzat-o fizic pe iapa Geta. Nu râdeți, că nu e de râs. Mai bine v-ați face cruce și ați scuipa în sân. Love story în toată regula. Într-un moment de excitare hormonală, armăsarul Gelu, cunoscut pentru potența sa sexuală în comunitatea moldavă din Probota, a scăpat de lanțul cu care era priponit și s-a dus glonț la Geta care păștea liniștită pe imaș, la doi pași mai încolo. Ghinionul ei că a fost și ea priponită și nu a putut să opună prea mare rezistență. E de înțeles ce s-a consumat între cele două cabaline, dar de neimaginat ce a urmat după aceea.

Când au văzut în ce hal avusese loc actul amoros, cu leziuni care mai de care mai vizibile, proprietarul victimei a dat fuga la poliție reclamând faptul că armăsarul i-a nenorocit iapa. La început stăpânul lui Gelu și-a răsucit mustața și a izbucnit în râs, dar când a văzut că nu-i de șagă cu reclamația, a dat-o la întors, încercând să le explice polițiștilor că Gelu e un armăsar pașnic, chiar cu bune maniere, doar că Getuța ar fi fost cea care a ridicat coada (veșnica poveste) și, ca atare, ceea ce a căutat a găsit.

Polițistul satului, gen Robi din „Las Fierbinți”, nu a stat mult pe gânduri și a făcut anchetă ca la carte, apoi a înaintat dosarul la Parchet, iar de acolo cazul a ajuns pe masa judecătorilor ieșeni. După un an de procese, cu declarații, audieri, pierdere de timp cu naveta de la Probota la Iași și câte și mai câte chichițe judecătorești, magistrații au pronunțat sentința: armăsarul Gelu este vinovat de comportamentul necavaleresc de care a dat dovadă și i-a obligat pe stăpânii săi la plata daunelor morale în sumă de 600 de lei și la cheltuieli de judecată de 560 de lei.

Sentința nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. Dar până atunci, stăpânii lui Gelu au hotărât să-i dea o lecție acestuia, trecându-l pe grajd, să nu mai vadă copită de iapă, cel puțin o vreme. În privința Getei, veterinarii au făcut minuni și iapa e ca și nouă, doar că, din câte spun cârcotașii, îi duce dorul lui Gelu.

Ce ziceam de scandalurile din coaliție legate de Vlăduț și Cîțu? Că nu-și dă demisia și că, în afară de mormăit și smiorcăit pe la televizor, nici premierul n-ar avea curaj să-l demită? Păi asta e știre pe lângă cea cu povestea de amor dintre Gelu și Geta? Să fim serioși!