Încă o microcentrală de cartier, gata

După ce la punctul termic de pe Calea Timişoarei s-a făcut racordul în urmă cu o săptămână, de astăzi este funcţională o a doua microcentrală. Este vorba despre PT 50, de la Şcoala cu clasele I-VIII nr.2.

Deşi depăşirea cu mult a termenului de finalizare pentru cele opt microcentrale care vor înlocui vechiul sistem de termoficare a dat naştere la tot felul de discuţii, iar firma care se ocupă de lucrări a fost amendată, edilul-şef al Reşiţei este mulţumit că proiectul este tot mai aproape de finalizare. „Cinci dintre cele opt microcentrale sunt finalizate. Cea de pe Calea Timişoarei este deja în exploatare. Celelalte vor fi puse în funcţiune până cel târziu în 15 martie. Trebuie să vedem şi partea bună a lucrurilor. Sunt tot felul de devieri, de întârzieri, dar de 30 de ani nu s-a făcut nimic”, a declarat Mihai Stepanesc u.

Racordul la cea de-a doua microncentrală se va face astăzi, urmând ca celelalte să fie gata de funcţionare în cursul săptămânii viitoare.

Investiţia totală pentru cele opt microcentrale se ridică la 2,5 milioane de euro. Odată cu punerea lor în funcţiune, reşiţenii racordaţi la sistemul centralizat de încălzire vor scăpa de pericolul de a rămâne în frig din cauza datoriilor pe care CET 2010 le are la compania de gaz.

Comments

  1. Sibilla says:

    BRAVO, STEPA !!!
    TE SUSŢINEM PENTRU CĂ MIZĂM PE ÎNVINGĂTORI, NU PE PĂMPĂLĂII SCOŞI LA INTERVAL DE CÂTE UNII… NU DĂM NUME, DE SCÂRBĂ…