Chebuţiu şi Preda au interzis peste hotare

Trimişi în judecată de DNA pentru fapte de corupţie, în urma afacerii dubioase cu Said Baaklini, referitoare la vânzarea a patru motoare vechi de 20 de ani, nefuncţionale, după cum spun procurorii anticorupţie, pentru fabuloasa sumă de 250 de milioane de euro, foştii directori ai UCM Reşiţa au în continuare libertăţile îngrădite.

 

Nu mai puţin de 13 termene s-au consumat deja la Judecătoria Sectorului 1 în procesul în care Adrian Chebuţiu şi Adrian Preda răspund pentru fapte de corupţie alături de omul de afaceri libanez Said Baakilini şi Eugen Bogatu, directorul Direcţiei Domenii Portuare Constanţa. Nimic spectaculos până la această dată. De reţinut ar fi doar faptul că magistraţii au în continuare motive să le interzică inculpaţilor să părăsească ţara.

După o perioadă petrecută în arest, Chebuţiu şi Preda au fost puşi în libertate la 18 februarie 2011, când instanţa le-a înlocuit măsura preventivă privativă de libertate cu aceea a obligării de a nu părăsi ţara. Opt luni mai târziu, cei doi foşti directori ai uzinei reşiţene au cerut instanţei revocarea măsurii prin care li s-a interzis să părăsească ţara, dar fără folos.

Se pot apropia de Sorina Pop

Li s-a admis însă, în luna ianuarie a acestui an, cererea de încetare a obligaţiei de a nu se apropia de martora Sorina Pop, directorul economic al UCMR, şi de a nu comunica cu aceasta direct sau indirect. În urmă cu patru zile, Adrian Preda a forţat din nou mâna magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 1, printr-o cerere de încuviinţare de părăsire temporară a ţării. Şi de această dată i-a fost respinsă ca neîntemeiată.