SC ECOBAU a gonit ilegal şoferii din parcări

Firma care a concesionat parcările cu plată de la Consiliul Local Reşiţa împarte de ceva vreme avertismente şi, mai nou, amenzi, chiar dacă deocamdată se află în ilegalitate. Reprezentanţii ECOBAU şi-au pus cu tupeu pe spaţiul public panouri prin care îi obligă pe reşiţeni să scoată bani grei din buzunar şi, totodată, le violează intimitatea, filmând în interiorul autoturismelor.

Reprezentanţii SC ECOBAU au pus sute, poate mii de avertismente în parbrizele autoturismelor pe care le-au găsit în parcările publice. De câteva zile împart însă amenzi, cu toate că primarul Mihai Stepanescu anunţa că această firmă funcţionează, cel puţin deocamdată, ilegal. 30 de lei în termen de 15 zile şi 60 de lei după expirarea acestui termen au cerut cu un tupeu ieşit din comun reprezentanţii SC ECOBAU şoferilor care au parcat, spre exemplu, în locul special amenajat în faţa sediul SC CASE SA (fostul IPJ). Puţini, foarte puţini la număr, pentru că marea majoritate s-a temut să-şi mai parcheze maşinile civilizat. Practic, parcarea la care făceam referire era astăzi aproape goală.
Negocieri fără rezultat
În acelaşi timp, la Primăria Reşiţa, reprezentanţii firmei SC ECOBAU PARC, angajaţi ai diferitelor servicii şi direcţii din cadrul Primăriei şi a Consiliului Local au răspuns convocării primarului Stepanescu. “În urma discuţiei purtate, reprezentanţii firmei SC ECOBAU PARC SRL au suspendat activitatea de informare, avertizare, fotografiere şi filmare a autovehiculelor parcate în zonele menţionate ca fiind destinate parcărilor cu plată, până luni, 12.03.2012, când va avea o altă dezbatere, la sediul primăriei”, a declarat edilul-şef.
Pentru următoarea dezbatere, adminsitraţia locală va propune încă o dată soluţionarea pe cale amiabilă a concesionării serviciului de administrare doar a parcărilor cu plată existente până acum şi blocarea sau ridicarea autovehiculelor parcate neregulamentar.
“Dacă nici atunci nu se va ajunge la înţelegere pe cale amiabilă între cele două părţi, în data de 27 martie va avea loc Şedinţa de Consiliu Local, în cadrul căreia se va putea lua o hotărâre în acest sens”, a explicat Marius Bălean, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reşiţa. Cu intenţia de a-i linişti pe reşiţenii sancţionaţi deja, am încercat să-i contactăm pe reprezentanţii SC ECOBAU, la numerele de telefon la care, până mai ieri, alaltăieri, răspundeau la orice oră. Se pare că şi le-au schimbat!