Expoziţie de icoane la Episcopie

Sala de festivităţi „Episcop Elie Miron Cristea” a Episcopiei Caransebeşului a găzduit vernisajul expoziţiei de icoane, care a avut ca tematică „Anul omagial al Tainei Sfântului Maslu şi al îngrijirii bolnavilor”, iar pentru Episcopia Caransebeşului „Anul Sf. Mitropolit Andrei Şaguna şi Banatul”.

La eveniment a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, care a oferit diplome de participare şi daruri tuturor elevilor participanţi. Au fost expuse peste 90 de lucrări, aparţinând celor 64 de elevi participanţi, din toate regiunile eparhiei.

„Elevii prezenţi fac parte din cercurile de pictură susţinute de Episcopia Caransebeşului în cadrul Biroului de cateheză parohială, dar şi elevi de la cercurile de pictură susţinute de profesorii de religie din şcolile eparhiei”, a spus Casian Rușeț, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Caransebeșului.

Dacă până acum, expoziţiile de pictură se organizau doar la nivelul cercurilor de pictură, evenimentul de astăzi reprezintă prima acţiune de acest fel la nivel eparhial.