„În urmă cu 30 de ani, când nu aveam curent, televiziune, nu a murit nimeni, iar acum nu mai putem”

Luând în calcul măsurile impuse de autorități în vederea limitării răspândirii COVID-19, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, nu înțelege de ce este atât de greu pentru oameni să evite plimbările inutile și să petreacă mai mult timp în casă, mai ales acum, când tehnologia modernă oferă atâtea posibilități. În plus, edilul le aduce la cunoștință celor mai tineri că, pe vremea comunismului, măsurile erau mult mai aspre, variile posibilități nici nu intrau în discuție și totuși nu a mai murit nimeni.

„Vă îndemn să folosiți cât mai mult activitățile de acasă. Avem internet, Netflix, HBO, avem alte căi, site-uri unde putem vedea filme documentare. Ce am fi făcut dacă eram cu 30, 40 de ani în urmă, când nu aveam curent, când nu aveam televiziune, când nu aveam ce mânca? Aveam doar o minge și la ora 18.00 nu mai ieșea nimeni afară. Cum, în urmă cu 30 de ani, mulți dintre noi am reușit să supraviețuim și nu a mai murit nimeni și acum nu mai putem dacă nu ieșim să ne plimbăm până în centru sau până la RDS sau până la nu știu ce alimentară? Nu cred că nu putem face acest lucru.”, a explicat primarul Torma în ideea de a-i determina pe oameni să înțeleagă gravitatea situației actuale.

Un alt capitol greu de înțeles pentru șeful administrației publice locale de la malul Dunării se referă la mersul de n ori la marketuri pentru achiziționarea produselor alimentare. În același timp, Adrian Torma încearcă să găsească o explicație logică și în privința oamenilor din comunele limitrofe UAT-ului pe care îl conduce, oameni, cu atât mai grav –vârstnici, care vin la Moldova Nouă să cumpere doar două, trei kilograme de mere sau două, trei kilograme de făină când s-ar putea aproviziona pentru o săptămână, două, astfel evitând și aglomerația.

„Sper ca și cei de pe comune să înțeleagă că Moldova Nouă nu e doar un orășel închis, doar noi. De la Berzasca până la Socol vin în comunitatea noastră și foarte mulți vârstnici să cumpere două, trei kilograme de mere. Nu e normal să vii dintr-o comună, oricare ar fie ea, până în Moldova Nouă să-ți cumperi două, trei kilograme de mere, două, trei kilograme de făină și să pleci. Cumpără pentru o săptămână, două și punct. Haideți să fim mult mai înțelepți.”, a mai ținut să transmită Adrian Torma.