Primarul Torma, despre a treia Ordonanţă Militară: „Evident că nu poţi bloca pe toată lumea în casă, dar dacă nu vom înţelege, nu vom opri această situaţie”

Edilul-șef de la malul Dunării nu are nimic de obiectat împotriva Ordonanței Militare nr. 3 din 24.03.2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19, politicianul fiind de acord cu cele subliniate de ministrul de Interne, Marcel Vela, și anume că: „dacă oamenii ar fi respectat Ordonanța Militară nr. 2, nu ar fi apărut Ordonanța Militară nr. 3”. Totodată, primarul vede un lucru benefic în faptul că persoanelor de peste 65 de ani li s-a permis circulația între orele 11.00 şi 13.00, întrucât „nu poți bloca pe toată lumea în casă” și speră că noile măsuri impuse de autorități nu vor mai fi tratate cu dezinteres și ignoranță, ci cu mai multă responsabilitate.

„În principiu, Ordonanța Militară nr. 3 este bună. Evident, nu poți bloca pe toată lumea în casă. Dacă cetățenii vor respecta ceea ce se cere în această ordonanță, cu siguranță, vom stopa extinderea virusului. Dacă nu vom înțelege, din păcate, nu vom putea opri această situație și vom fi afectați din ce în ce mai grav de această pandemie.”, a explicat Adrian Torma pentru expressdebanat.ro.

Șeful administrației publice locale din Moldova Nouă trage un semnal de alarmă și sugerează că, dacă cetățenii vor continua să sfideze măsurile impuse, cel mai bine ar fi ca autoritățile să ia în calcul amenzi mult mai mari și să apară direct dosare penale: „Singurul lucru pe care cred că îl putem îmbunătăți, pe viitor, dacă cetățenii nu înțeleg să respecte Ordonanțele Militare, se referă la apariția directă a dosarelor penale sau la amenzi mult mai mari care să-i determine să conștientizeze că nu te mai poți juca în astfel de momente de criză”.

Cum o situație de o asemenea gravitate nu a mai fost întâlnită până acum, edilul social-democrat reiterează respectarea deciziilor luate de autorități și îi îndeamnă pe cetățeni să evite plimbările inutile, asta dacă fiecare ține la familia sa, la comunitatea sa etc.:

„O situație de acest gen nu a mai fost întâlnită în epoca modernă. De la Al Doilea Război Mondial nu am avut crize majore decât financiare, dar așa ceva nimeni, în viață, nu a mai întâlnit: o criză de acest gen, cu un inamic ascuns pe care nu-l vezi, dar e posibil să fie în fiecare dintre noi și atunci cred că Ordonanțele Militare și deciziile pe care le ia Guvernul României ar trebui să le aplicăm și să le respectăm fiecare dintre noi, inclusiv cei care suntem în poziții de conducere. Și eu mi-am limitat circulația în oraș doar pentru ce este nevoie și doar pentru a gestiona activitatea primăriei, nu să stau prin oraș fără logică și asta le recomand tuturor. Acum e un moment în care, dacă ne iubim familia, comunitatea și țara, stăm în casă, ne protejăm și astfel îi protejăm și pe ceilalți din comunitate și din țară.”, a mai punctat primarul orașului din Clisura Dunării.