„Nu ne putem baza decât pe noi înșine!” Măsuri de urgență pentru ca Spitalul Județean de Urgență Reșița să nu se închidă complet!

untitled design set 970x90 px

Medicii secțiilor de chirurgie și ATI ale Spitalului Județean de Urgență din Reșița au propus conducerii o serie de măsuri pentru evitarea închiderii spitalului din cauza contaminării personalului cu COVID-19. Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara nu mai primește pacienți din alte județe!

Întrucât nu este posibilă testarea rapidă a bolnavilor care necesită internare din cauza lipsei de aparatură, arată medicii celor două secții, nu se pot tria rapid bolnavii pozitivi de cei negativi pentru Covid-19. Iar cum rezultatele testării făcute la Timișoara vin cam după o zi, se propune adoptarea de urgență a mai multor măsuri. 

În primul rând, bolnavii care prezintă urgență imediată, cum ar fi abdomen acut chirurgical, infarct miocardic, tulburări majore de ritm și conducere cardiacă, necesită internare imediată, neputând aștepta testarea la Timișoara. Prin urmare, acești pacienți ar trebui tratați ca și cum ar fi COVID-19 pozitivi. Se mai propune operarea de urgență de către echipa anestezico-chirurgicală complet echipată pentru protecția față de COVID-19. Apoi, acești pacienți ar urma să fie plasați în izolator ATI, unde vor fi îngrijiți de către echipe medicale cu echipament de protecție față de COVID-19 corespunzător. Acești pacienți vor fi testați la Timișoara, iar rezultatul va decide traiectoria ulterioară a pacientului în spital. 

A doua măsură propusă este privitoare la bolnavii care nu reprezintă urgență imediată, dar necesită internare. Pentru aceștia se propune conducerii spitalului din Reșița testarea la prezentarea în UPU. Până la sosirea rezultatelor de la Timișoara, bolnavii vor fi supravegheați de către personalul UPU în containere, saloane UPU. Cei depistați pozitiv la Timișoara vor fi internați la secția de boli infecțioase a spitalului din Reșița. Cei confirmați negativ la COVID-19 se propune a fi internați la secția de specialitate. 

„Nu ne putem baza decât pe noi înșine!”, au transmis medicii reșițeni. „E de importanță vitală achiziționarea de echipamente de protecție anti COVID-19 corespunzătoare, dezinfectanți, aparate testare CIVID-19 rapidă și de precizie, după modelul cumpărat de către primarul Firea la București, unde o determinare de precizie are loc într-o oră, ventilatoare ATI, medicație specifică anti COVID-19 și de susținere, monitoare, injectomate, butelii de oxigen fixe și portabile”, atrag atenția medicii. 

publicitate ziar expresb 1000x100

Se propune totodată ca întreg personalul medical care manipulează bolnavul care este pozitiv sau potențial pozitiv cu COVID-19, cât și bolnavul respectiv, să fie echipați corespunzător cu protecție maximă împotriva contaminării. Totodată, secția ATI în totalitate și secția Oftalmologie ar trebui să devină izolatoare ATI!

Printre cei care semnează documentul înaintat conducerii spitalului, Consiliului Județean Caraș-Severin și Primăriei Reșița se numără Jaro Marșalic, Romeo Dumitrescu, Gavril Soran, Adrian Cîra sau Iulian Bura.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/