„Călăilor, este inuman să condamni la moarte oameni nevinovați!”

Vestea închiderii porților Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara bolnavilor de coronavirus din alte județe a stârnit un val de reacții dure. Vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionuț Popovici, aflând cu stupoare despre cele ce urmează, nu s-a sfiit să vorbească în termeni duri: „Călăilor! Unora ar trebui să le fie rușine! Cine își permite să ia astfel de decizii criminale?”.

Chiar dacă Popovici înțelege eforturile personalului medical din cadrul unității spitalicești din Timiș, politicianul cărășean spune că nu mai pot intra în discuție termeni precum: toleranță, solidaritate, empatie, umanitate și responsabilitate publică atunci când bolnavii sunt refuzați doar pentru că aparțin altui județ:

„Cine își permite să pună graniță între noi și județul Timiș, mai ales în asemenea momente? Cine își permite să ia astfel de decizii, din punctul meu de vedere, criminale? Știm eforturile depuse de toate cadrele medicale, de toate instituțiile implicate în lupta împotriva acestui virus și ne închinăm în fața lor. În aceeaşi măsură însă condamn cu tărie decizia de a refuza pacienţi veniţi din alte judeţe”, a subliniat liderul PMP Caraș-Severin într-o postare pe pagina sa de socializare.

În condițiile în care măcar la capitolul sănătate și tratament ar trebui ca toți cetățenii să fie egali, fără să existe gram de discriminare, totuși, odată cu noile decizii, se pare că în lupta pentru supraviețuire scapă cine a avut norocul să se nască într-un loc potrivit: „Condamn cu tărie decizia de a refuza pacienți veniți din alte județe. Este inuman să faci acest lucru! Este inuman să condamni la moarte oameni nevinovați! Este incredibil ca în ziua de astăzi să faci astfel de discriminări”, atrage atenţia Ionuţ Popovici.

Ținând seama de faptul că Spitalul Județean de Urgență Reșița nu este pregătit să se transforme în spital-suport pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus, iar spitalul de la Caransebeș încă necesită timp pentru pregătire rămâne fără răspuns o întrebare esențială: „Cui se vor adresa bolnavii de coronavirus din Caraș-Severin?”.