La “Eliade” se intră mai greu ca la NASA!

Chiulangii au de furcă din toamnă. Cei care se gândesc să plece mai repede de la ore vor trebui să treacă de un sistem de acces sofisticat. Conducerea Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” a implementat, în premieră pe județ, un sistem de acces biometric.

Din toamnă, elevii care învață la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade” vor avea cel mai performant sistem de supraveghere din județ. Conducerea liceului a implementat un sistem de acces biometric, în ambele corpuri ale unității. Acesta presupune ca fiecare elev să intre și să iasă din școală prin atingerea cu degetul a unui cristal de sticlă, care înregistrează  amprenta digitală. Astfel, orele la care elevii intră și ies din școală vor fi stocate într-o bază de date. Și profesorii vor beneficia de același tratament ca și copiii. Pentru a completa nivelul de siguranță al elevilor, pe lângă acest sistem, școala este prevăzută și cu supraveghere video, iar următorul pas pe care direcțiunea îl va face va fi introducerea uniformei.

leader board 728 x 90 px

Siguranţă şi control
”La Mircea Eliade, în premieră în județul Caraș Severin, va fi un sistem de acces foarte modern, biometric, adică pe un fel de amprentă a degetului, dar nu este o amprentă ca la poliție, este o amprentă biometrică. Am realizat acest sistem de acces conform cerințelor Legii Educației Naționale din 2011 care se referă la mărirea siguranței copiilor din școlile din județ”, a dat lămuriri, Ioan Benga, inspector școlar general adjunct.
Părinții sunt şi ei beneficiari ai acestui sistem sofisticat. Odată cu introducerea sa, situația școlară a fiecărui elev va putea fi vizualizată de părinți din orice colț al lumii. Mai mult decât prezența la cursuri, părinții vor putea accesa, pe o pagină de Internet, și notele copiilor lor. Astfel, şi cei plecați să muncească în străinătate vor avea un control mai mare asupra odraslelor.

Comments

  1. Pam pam says:

    Le spargem site`ul. La ce site o sa fie(care probabil nu o sa fie) imi iau niste amici si hackerim siteul.

  2. x pauza says:

    m… benga 🙂 m… benga