Taximetriștii și pietonii în vizor!

Chiar dacă acțiunile autorităților județene pe raza drumurilor publice au continuat, în luna august cei vizați de către polițiști au fost pietonii și taximetriștii.

Controalele pe drumurile publice s-au intensificat în ultima perioadă, astfel că alte 156 de sacțiuni contravenționale au fost aplicate în primele zile ale lunii august, majoritatea pentru nerespectarea regulilor de circulație de către conducătorii de mopede și biciclete. Însă sancțiunile nu s-au oprit aici. Polițiștii județeni nu i-au iertat nici pe pietoni și taximetriști.

Astfel, 64 de pietoni au primit amendă de la polițiști pentru că au traversat strada neregulamentar, pe când, cei patru șoferi care nu au acordat prioritate  nu au scăpat doar cu o contravenție. Aceștia au rămas fără carnetul de conducere pentru o perioadă de 30 de zile.

Nici taximetriștii nu au scăpat mai ușor. În cursul zilei de ieri au fost aplicate 28 de sancțiuni în întreg județul, pentru taximetriștii care nu posedau documente legale de practicare a taximetriei. Astfel, au fost controlate 126 de mașini de taxi. Inspectoratul de Poliție Județean Caraș-Severin informează cetățenii cum anume trebuie să folosească serviciile de taximetrie:  „Pentru a evita situaţiile neplăcute, le recomandăm tuturor celor care vor să beneficieze de transportul în regim taxi, să apeleze pentru efectuarea unei comenzi  la un dispecerat taxi, să se informeze atent asupra tarifelor afişate, să solicite neapărat bonul fiscal la finalul cursei, întrucât este documentul în baza căruia se pot depune eventualele reclamaţii referitoare la calitatea serviciului sau comportamentul şoferului.”