În ce mod se poate schimba vizita la doctor!

Cele mai inovative demersuri ale tehnologiei ar putea fi aduse către Google Glass. O echipă din Canada patentează anumite aplicații pentru ochelarii Google Glass, astfel încât să ne faciliteze mersul la doctor, iar obținerea unui diagnostic să fie mult mai rapidă.

Imaginați-vă că sunteți la o consultație cu medicul dumneavoastră. Medicul dumneavoastră vă ascultă preocupările cu privire la o durere sau o plângere, apoi analizează ultimele rezultate ale tensiunii arteriale, notează și verifică dacă o bază de prescripţie medicala ar putea agrava problema  dumneavoastră. Toate astea cât ai clipi  și în timp ce te privește în ochi.

Compania lui Ian Shakil, Augmedix, cu sediul în California, patentează o aplicație pentru Google Glass, care ar putea face lucrurile de mai sus. Cu aplicația Augmendix rulând pe display-ul Google, un doctor ar putea să înregistreze o conversație cu un pacient și să aibă acces la informațiile transferate automat din dosarul acestuia sau să caute consultațiile anterioare.

google-glass-augmedix

Este modul în care dispozitivele portabile ar putea îmbunătăți legătura doctor-pacient. Alte aplicații ulterioare ar putea implica sesiuni de terapie, consultări de la mare distanță prin streaming video în timp real, atunci când doctorul nu se află lângă pacient, sau chiar un doctor din altă țară ar putea disgnostica un caz dificil cu ajutorul acestor aplicații.

sursa: http://www.itrocks.ro/