Cât te costă să-ți asiguri telefonul mobil?

Persoanele pasionate de telefoanele mobile de ultimă generație și care investesc sume generoase în astfel de dispozitive își pot asigura ,,bijuteriile” printr-o poliță al cărei tarif pleacă de la 1,99 euro până la 19 euro pe an.

Una dintre companiile care asigură astfel de servicii este Vodafone, iar clienții ar putea plăti o poliță lunară între 1,99 euro și 7,99 euro. Prin plata asigurării, clienții au dreptul la repararea sau înlocuirea dispozitivului cu unul identic sau similar, dar care poate fi și unul recondiționat. Limita maximă de despăgubire acordată de asigurator nu poate depăși 1.000 euro pentru „Asigurarea Telefon Standard” (1,99 euro/lună) sau „Asigurarea Telefon Premium”(2,99 euro). Limita crește la 1.500 euro pentru „Asigurarea Smart Phone” (4,99 euro), „Asigurarea Smart Phone Premium”(6,99 euro) și „Asigurarea Tableta Premium” (7,99 euro).

În funcție de polița aleasă, telefonul este asigurat în caz de avarii accidentale, distrugerea ca urmare a unui accident sau a acţiunii unei persoane care nu are permisiunea proprietarului de a-i utiliza telefonul mobil, pe perioada asigurării. Polițele mai scumpe includ și despăgubirea în caz de furt și acoperirea costurilor convorbirilor neautorizate efectuate de pe dispozitiv după furt, în limita a 500 de euro.

telefon-stricat

În cazul companiei Orange, sunt disponibile două polițe de asigurare, care pot fi încheiate în maximum 30 de zile de la achiziționarea telefonului/tabletei. Pentru dispozitivele cu prețuri cuprinse între 1 și 150 de euro, cele două tipuri de polițe costă lunar 2, respectiv 3 euro. Asigurarea de 3 euro acoperă și riscul furtului. Pentru telefoanele cu o valoare cuprinsă între 151 și 300 de euro, prima de asigurare crește la 3 și 5 euro. Pentru telefoanele care depășesc acest interval, polița costă între 5 și 7 euro.

La Internity, retailul GSM care vinde produsele și serviciile operatorului de telefonie mobilă Cosmote, poate fi asigurat orice telefon cu o valoare cuprinsă între 0 și 6400 de lei.  Clienții pot opta pentru o asigurare anuală care acoperă pagubele fie numai în caz de avarii accidentale, fie și pentru avarii cauzate de lichide sau furt prin efracție.

Pentru un telefon cu o valoare cuprinsă între 0 și 209 lei, prima de asigurare anuală costă fie 19,99 lei și acoperă doar avariile accidentale, fie 39,99 lei și acoperă toate cele trei tipuri de pericole enumerate mai sus. Pentru telefoanele cu o valoare cuprinsă între 210 și 419 lei, prima de asigurare anuală este fie 99, fie 134 lei. De asemenea, pentru telefoanele mai scumpe, între 850 și 2120 lei, clientul va trebuie să scoată din buzunar 211, respectiv 313,99 lei.  Telefoanele cu o valoare cuprinsă între 2.121 lei și un maximum de 6.400 au o poliță de asigurare anuală de 345 lei sau 571 lei, în funcție de categoriile de riscuri pe care le acoperă.

Sursa: http://www.itrocks.ro/