“Învăţământul cărăşean are culoare politică!”

Lenuţa Ciurel, director adjunct la Colegiul Economic al Banatului Montan din Reşiţa până mai ieri, a fost demisă din funcţie. Profesoara susţine că această schimbare are caracter politic.

Consilier judeţean din partea PDL, Lenuţa Ciurel este convinsă că schimbarea sa din funcţia de director adjunct la Colegiul Economic al Banatului Montan s-a făcut doar pe baza criteriilor politice. Şi asta pentru că nimeni nu ar avea ce să-i reproşeze din punct de vedere profesional.

A făcut treabă bună

Aceasta a prezentat conducerii inspectoratului toate proiectele care au fost derulate cât timp a făcut parte din conducerea colegiului şi susţine că, peste câteva zile, ar fi trebuit să dea în folosinţă un proiect foarte important.

Toată lumea s-a plâns că de şcoli nu s-a preocupat nimeni  în mod deosebit. Eu sunt director adjunct din 1998 la acest liceu. Din 2001 am demarat atragerea de fonduri europene, prin proiecte de tip COMENIUS, din 2002 am fost una dintre cele patru şcoli care am avut proiecte PHARE, pentru amenajarea unui centru pilot de experienţă practică pe turism şi alimentaţie publică. După aceea am avut proiectul LEONARDO de tip mobilitate profesională a elevilor. Ultimul proiect pe care urmează să-l dăm în folosinţă peste câteva zile este în valoare de 2,5 milioane de euro”, a declarat Lenuţa Ciurel.

Director fără catedră 

Consilierul PDL susţine că a fost schimbată din cauza faptului că nu face parte din partidul care se află acum la guvernare. “Spre surprinderea mea, miercuri, la orele 13:14, a venit o hârtie, o decizie din partea ISJ care spune că începând cu data de 1 septembrie 2012, domnul profesor Laţcu Adrian se numeşte în funcţia de director adjunct al Colegiului Economic al Banatului Montan prin detaşare în interesul învătământului. Pe acest domn profesor l-am văzut ieri pentru prima dată, este profesor la o şcoală din mediul rural, am înţeles că în Dognecea, deci nu are nici o legătură cu Colegiul Economic, nu a predat niciodată aici, nu are catedră, dar s-a semnat această detaşare în interesul învăţământului.Cred că învăţământul cărăşean se face în funcţie de culoarea politică, adică se schimbă directorii de şcoli care nu fac parte din coaliţia prezentă, mai exact PSD”, a adăugat fosta directoare a Colegiului Economic, Lenuţa Ciurel.

Decizia Consiliului de Administraţie 

Inspectorul şcolar general adjunct, Nicolae Grindeanu, respinge acuzaţiile şi precizează că nici nu intră în discuţie politizarea acestui post. „Activitatea doamnei Ciurel a fost analizată în Consiliul de Administraţie din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean. Doamna a avut mandat până în data de 31 august, iar din 1 septembrie director adjunct este numit altcineva,  pentru că dumneaei a fost numită pentru un an de zile. Este hotărârea Consiliului de Administraţie care este abilitat, potrivit legii învăţământului, să facă asemenea numiri până la concurs. În momentul în care se fixează data de concurs, au dreptul să participe toţi cei care doresc. Nici vorbă de politic în acest caz, este doar hotărârea Consiliului de Administraţie”, a spus Grindeanu.

Consilierul judeţean PSD Nicolae Ştefănescu, în stilu-i caracteristic, a găsit pe loc soluţia, recomandându-i Lenuţei Ciurel să-şi schimbe culoarea politică.

Comments

  1. leda says:

    acum vreo 10 ani numele ei era asociat in liceu cu mita, teroare, aroganta, abuzuri, zero materie la clasa,ore in particular etc etc etc acum vezi Doamne e Alba ca Zapada… pardon portocalie … sau alb ca nici ei nu mai sunt siguri!!!

  2. by leda says:

    Marinuca, iar ai inceput sa versi venin????

  3. rautaciosul says:

    Explicatii ca pt tampiti. Consiliul de administratie a hotarat!!!! Deci, exclus sa fie politic!! Parca consiliul de administratie e format din ONG uri si nu din inspectori numiti politic!!! Ha, ha, ha….