Computer tomograf și RMN la Spitalul Județean

Dacă până acum pacienții din județ băteau drumurile până în Timiș pentru o investigație de rutină, din 16 februarie lucrurile se îmbunătățesc. Asta pentru că oficialii de la Consiliul Județean Caraș-Severin au votat în unanimitate hotărârea în ceea ce privește participarea la un nou proiect transfrontalier cu municipalitatea din Pojarevăț.

În ședința ordinară de joi, a fost  aprobată în unanimitate participarea Consiliului Județean la un proiect transfrontalier, mai exact dotarea Spitalului Județean cu un computer tomograf. Acest proiect este derulat  în parteneriat cu municipalitatea din Pojarevăț.

Partenerul sârb este municipalitatea din Pojarevăț. Este, dacă vreți, continuarea politicii de înzestrare a Spitalului Județean. Așa cum am spus, sper că  undeva în jurul datei de 25 septembrie sau 1 octombrie vom inaugura și RMN-ul despre care am vorbit de-a lungul timpului. Construcția este în execuție la spital , mă refer la construcția unde va fi mutat RMN-ul, și sper că din 25 septembrie sau cel târziu în 1 octombrie acesta va fi funcțional”, a declarat Sorin Frunzăverde, președintele Consiliului Județean

leader board 728 x 90 px

Proiectul presupune achiziționarea unui computer tomograf în valoare de peste 800.000 de euro. Aceasta este a doua mare investiţie după aparatul RMN obţinut printr-un proiect european în parteneriat cu Spitalul din Vârşeţ- Serbia.

Computerul tomograf care va veni prin proiectul transfrontalier derulat împreună cu Spitalul General de la Pojarevăț va fi unul performant care va avea aproximativ 46 de slice-uri, ceea ce înseamnă că va avea un diagnostic de acuratețe, dar se va adresa altor tipuri de patologii față de RMN. Cele două aparate se completează, nu se înlocuiesc. Importanța lor nu scade prin apariția altor aparate. Sperăm ca prin cele două achiziții, Spitalul Județean să satisfacă nevoile pacienţilor”, a precizat dr. Dumitru Secășan, managerul Spitalului Județean de Urgență din Reșița.