Împunsături între Titu Bojin și Călin Dobra, în plenul Consiliului Județean Timiș

Apropierea alegerilor locale ascute cuțitele, inclusiv în Consiliul Județean Timiș. Deja faptul că fiecare vrea să conducă județul și din vară se simte tot mai ”intens” în discuțiile dintre actualul președinte, Călin Dobra, și Titu Bojin, care în trecut a ocupat și el această funcție. Excedentul bugetar pentru anul 2019 a fost pretextul unor noi înțepături în primul plen din 2020.

În momentul în care s-a votat execuția  bugetară pe secțiunile de dezvoltare și funcționare, Bojin a ridicat problema unui excedent mare, care ar fi un indicator de incompetență la nivel de CJT. Pentru anul 2019, suma se ridică la peste 196 de milioane de lei. ”196 de milioane excedent bugetar înseamnă că  anul trecut ori a fost proastă repartiția, ori nerealizare. Noi trebuie să tindem către zero!. Dacă ai bani în cont, nu înseamnă că anul trecut am făcut ce am planificat”, a precizat Bojin, care a insistat ep faptul că un excedent mare e o nerealizare a CJ Timiș.

Călin Dobra a răspuns pe măsură. ”Îmi pare rău să vă dezamăgesc. Nu a fost neapărat discuția nici despre execuție, nici despre nerealizare la nivel de Consiliu Județean. Prioritatea zero la Consiliul Județean este atragerea de fonduri europene, și avem obligația de a asigura cofinanțarea și cheltuielile neeligibile din punct de vedere al fondurilor europene. Iar proiectele cu fonduri europene nu se pot derula pe un an de zile, ci au un termen mai lung de implementare”, a punctat Dobra.

În declarațiile de presă de după plen, Bojin a spus chiar că excedentul se putea utiliza pentru pista de biciclete ce leagă România de Serbia. ”Discutăm de 196 de milioane anul trecut, care în mod normal, au fost repartizați pentru niște cheltuieli. Au fost cheltuieli de peste 50 de milioane, deci nu s-au făcut. Celelalte cum au fost repartizate nu știu, că nu am avut repartiția în față, a trecut proiectul repede azi dimineață în comisiile reunite. În condițiile acestea, normal că au rămas niște bani. Putem considera dezvoltare turistică pista de biciclete? Puteau fi repartizați din excedentul financiar la acest capitol. Ce înseamnă 200.000 de lei la 200 de milioane?”, a mai spus Bojin.

1000x200 dacus 02

Oficial, PSD Timiș a anunțat că va merge tot cu Călin Dobra pentru președinția Consiliului Județean Timiș. Titu Bojin a declarat și el că va candida sigur pentru această funcție, pe care a ocupat-o în perioada 2012-2016, în urma unei victorii a defunctului USL. Acum, Bojin e membru UNPR, dar a lăsat să planeze misterul ce partid va fi în spatele său la scrutinul din vară.

Citește și: Pista de biciclete până în Serbia riscă să fie abandonată! „E un subiect cu care ne distrăm la fiecare plen”

publicitate si promovare online banner maxagro