„Împăratul” Simi a îngropat Oțelu Roșu în datorii!

Administrația primarului Iancu Simion Simi a lăsat în urma sa datorii de milioane, neglijență în relația cu cetățenii și un oraș întreg în paragină.

Alegerile din luna iunie a anului trecut au adus schimbare la nivelul Primăriei Oțelu Roșu. Imediat după ce a preluat conducerea administrației publice locale, Luca Mălăiescu a întocmit un bilanț prin care să analizeze starea bugetului local.

Rezultatele, însă, nu au adus vești bune pentru oameni. Asta, pentru că localitatea Oțelu Roșu este îngropată până peste cap în datorii de fostul edil-șef, Iancu Simion Simi. „Am găsit datorii de 5,6 miloane de lei. Suma constă într-un credit contractat la BCR, iar diferența reprezintă datorie față de alte firme sau furnizori care au prestat servicii către administrația publică locală”, spune edilul-șef, Luca Mălăiescu.

Eforturi pentru acoperirea datoriilor
Cu un efort ieșit din comun și un regim de austeritate adoptat la nivel de Primărie, administrația a reușit să mai reducă din creanțe, până la finele anului trecut. „În luna decembrie mai aveam 1,9 milioane de lei restante la bancă și 1,4 milioane restante la firme. Am avut un mare noroc cu Hotărârea de Guvern privind achitarea arieratelor. Cu ajutor de la centru am reușit să reducem cu 1,2 milioane de lei datoriile pe care le-am avut. Angajații Primăriei au stat multe ore peste program, ca să descopere toate minusurile pe această linie. Ar fi fost păcat să ratăm o astfel de ocazie”, a declarat edilul-șef. De altfel, Oțelu Roșu a reușit să obțină cea mai mare sumă de la stat, după Reșița, pentru achitarea datoriilor.

Comments

 1. Alina says:

  ..Cu 4 parlamentari care sa ii reprezinte, orasul Otelu Rosu se stinge incet, Dezvaluiri senzationale despre afacerile primarului Luca Malaiescu cu terenurile orasului. aproape 28 de hectare de teren vandute numai in sedinta de consiliu local din luna decembrie 2012. Prin oras se vorbeste chiar ca si-a achitat datoria catre un camatar….

  Dezvaluiri despre Luca Malaiescu, despre Ion Mocioalca si Valeria Schelean, aceia ce spunea in campania electorala ca are casa in Otelu Rosu.

  A mai vazut-o cineva de atunci ?

  Citeste: “Ce bine imi pare ca ati luat teapa…”
  http://www.politicienii.ro/2013/01/22/ce-bine-imi-pare-ca-ati-luat-teapa/