Directori noi la instituțiile statului!

În perioada următoare, directorii mai multor instituții din Reșița urmează să fie schimbați. Prin urmare, aceștia și-au luat măsuri de precauție, de teamă că își vor pierde salariile barosane, de bugetari bine plătiți.

Express de Banat a intrat în posesia unor informații potrivit cărora șefii mai multor instituții ar urma să plece din fotoliul de conducere. În această situație ar fi Inspectoratul Școlar, Inspectoratul Teritorial de Muncă, dar și Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Spre exemplu, pe actualul inspector școlar general, Paul Șușoi, munca asiduă de care are parte de când a preluat șefia inspectoratului l-a obosit, ținând cont de faptul că acesta este și profesor universitar. Tot pe surse am aflat că ar prefera să își continue activitatea pe care o desfășoară în mediul universitar, decât să aibă atâtea responsabilități. La nici un an de când a fost învestit în funcție, profesorul de matematică ar preda frâiele conducerii. Asta, în contextul în care în urmă cu opt luni spunea că își dorește ca Inspectoratul Școlar Județean să devină o echipă și că are planuri mari de schimbare a modului de lucru din instituție.

ITM se confruntă cu provizoratul
Situația diferă un pic la ITM. Aici, în momentul de față, există un inspector care stă pe scaunul de director până pe data de 28 ianuarie, când va fi organizat un concurs pentru conducerea instituției, însă ITM-ul mai tot timpul a întâmpinat probleme în privința celor care o conduc. Angajații se confruntă de mult timp cu instabilitate la nivel înalt, din cauza provizoratului continuu.

În ceea ce privește AJOFM, actualul director, Caius Isac (FOTO), aflând veștile că ar urma să fie schimbat a apelat la o soluție foarte des întâlnită în astfel de cazuri: concediul medical. Probabil, vestea pe care a aflat-o l-a îmbolnăvit subit și definitiv. Partea proastă a lucrurilor este că tot va trebui să revină la lucru în scurt timp, iar schimbarea va fi inevitabilă.

 

Comments

  1. cristina says:

    Nimic nou…La plăcinte, înainte…