Iluminatul public, un stadion și un spital nou – prioritățile Primăriei Lugoj pentru 2022

lugoj

Autoritățile locale din Lugoj continuă în 2022 mai multe proiecte demarate anii anteriori. Prioritare sunt începerea lucrărilor la noua bază sportivă pe care o va ridica Compania Națională de Investiții, dar și spitalul nou pentru care se pregătește licitația de proiectare și execuție.

Pentru noua bază sportivă ce va fi ridicată pe terenul de lângă fosta autogară, CNI a aprobat finanțarea încă din vara anului trecut. Licitația de proiectare și execuție este gestionată tot de CNI.

„Noi am obținut avizele, am cedat terenul CNI și ei au lansat licitația. Estimăm că se va finaliza la sfârșitul lunii ianuarie și apoi o să înceapă proiectarea și execuția; proiectarea durează cam 2-3 luni. Este o bază sportivă tip 1, așa o definește CNI, cu un teren mare și unul mic pentru antrenamente, nocturnă, parcări pentru autocare, pentru autoturisme, vestiare. Numărul de locuri va fi decis în faza de proiectare, undeva între 500 și 2.500 de locuri. Având în vedere că avem un stadion într-o stare deplorabilă, chiar e o investiție necesară.”, a declarat primarul Claudiu Buciu.

Tot la CNI, Primăria Lugoj a depus și documentația necesară pentru construcția unei noi creșe, tip mare. În această lună se estimează că vor fi demarate licitațiile, la nivelul Companiei.

„Urmează, în baza finanțării obținute și a unui contract de finanțare semnat anul trecut, să dotăm spitalul cu echipamente în valoare de peste 5 milioane de euro, achizițiile vor începe în luna ianuarie. Am finalizat studiul de fezabilitate pentru spitalul nou, vom aproba la sfârșitul lunii ianuarie în consiliul local și vom începe licitația pentru proiectare și execuție. Dacă lucrurile merg bine și dacă reușim să rămânem pe lista PNRR, pe lista scurtă, s-ar putea ca lucrările să înceapă în toamnă.”, a mai spus Claudiu Buciu.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

În lucru este și înlocuirea a 60% din iluminatul stradal care în prezent utilizează lămpi cu consum foarte mare de energie. Banii pentru lucrări vin de la Administrația Fondului de Mediu. Pentru restul de 40% din iluminatul stradal al Lugojului, primăria vrea să aplice pentru fonduri europene. „Urmează să finalizăm și lucrările din centrul orașului, începute de fosta administrație, fără a avea avizele necesare, dar și să branșăm la noua rețea de apă toate clădirile de locuințe colective din oraș.”, concluzionează primarul.

Pe de altă parte, pe programul „Anghel Saligny”, Lugojul a depus două proiecte în valoare de 35,2 milioane lei. Dacă vor veni, banii vor fi folosiți pentru reabilitarea podului peste râul Timiș, între străzile Coloman Wallisch și Ion Huniade, dar și pentru reabilitarea podului de fier peste râul Timiș.

Foto: Facebook/EYE IN THE SKY

banner maxagro