Șantierul de pe Grigore Alexandrescu din Timișoara, aproape închis, dar fără iluminat public și spații verzi

restrictii trafic timisoara

Primăria Timișoara se pregătește să recepționeze lucrările de modernizare a str. Grigore Alexandrescu, după mai multe blocaje. Totuși, viceprimarul Ruben Lațcău anunță că nu au fost realizate spații verzi și nici iluminat public, de care se va ocupa instituția în perioada următoare, fără a mai apela la firma care a amenajat strada.

Vești bune pentru locuitorii din partea de nord a Timișoarei. În perioada imediat următoare vor fi recepționate lucrările de modernizare a str. Grigore Alexandrescu. Este vorba de un tronson cu o lungime de 800 de metri, între Calea Aradului și Calea Torontalului, unde șantierul a fost deschis în iulie 2020. Însă, după doar o lună de lucrări, totul s-a sistat din cauza unor probleme cu mai mulți stâlpi de electricitate. În aceste condiții, muncitorii au revenit pe șantier abia în februarie anul trecut, iar acum lucrările sunt aproape de final. Inițial, strada ar fi trebuit să fie modernizată în doar opt luni.

Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, anunță că lucrarea de pe str. Grigore Alexandrescu va fi recepționată chiar dacă nu au fost amenajate spațiile verzi și nici realizat iluminatul public.

Lucrările care au lipsit din proiect vor fi executate de primărie în acest început de an prin contracte deja existente (iluminat sau spații verzi). Am ales această variantă, și nu suplimentarea contractului, tocmai pentru că lucrările cu acest constructor au mers greu și a intrat pe penalități. Deci stâlpii vor fi montați de STPT, marcajele le vom face cu SDM și copacii plantați de primărie. Proiectul inițial, avizat de mediu și APM avea puieți de corcoduși. Am considerat inacceptabil plantarea de corcoduși pe spațiul public”, a explicat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei a mai precizat că mașinile nu vor avea voie să parcheze pe această stradă, urmând a fi montate semne prin care va fi interzis acest lucru.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Vom monta semnele pe contractul cu SDM, și acestea lipseau. După montare, Poliția Locală va face vizite zilnic. Ca să fie și mai clar de ce nu am făcut acest lucru cu executantul lucrării, toate dispozițiile pentru suplimentarea lucrărilor s-ar fi tradus prin claim-uri, cereri de timp suplimentar pentru execuție, de costuri suplimentare și ar fi folosit ca muniție în justiție pentru constructor”, a adăugat Ruben Lațcău.

Viceprimarul Timișoarei spune că și pe această stradă urmează să fie plantați copaci de talie mare, și nu puieți.

Valoarea contractului pentru lucrările de pe str. Grigore Alexandrescu se ridică la peste 1,4 milioane de euro, cu TVA inclus. Pe această arteră au fost amenajate două benzi de circulație pe sens, o intersecție cu sens giratoriu pe Calea Torontalului, piste de biciclete și trotuare.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/