Anul nou a venit cu un cadou! Taxele și impozitele locale au fost majorate cu până la 50 % la Lugoj

Taxele și impozitele locale pe anul 2022 au fost majorate parțial în municipiul Lugoj, cea mai afectată categorie fiind cea a persoanelor juridice, care vor plăti mai mulți bani și pentru clădiri, dar și pentru autoturisme.

Majorarea a fost stabilită de către Consiliul Local Lugoj, în ultima ședință a anului trecut. Deși nu a fost agreat de consilierii PSD, USR PLUS și PMP, proiectul de hotărâre, inițiat de către primarul Claudiu Buciu, a fost aprobat prin votul consilierilor PNL, care dețin majoritatea în Consiliul Local Lugoj.

Conform deciziei, se vor majora cu 30% impozitele pentru clădirile nerezidențiale, cu 25% impozitele pentru mijloacele de transport aparținând persoanelor fizice și cu 50% impozitele pe mijloacele de transport datorate de persoanele juridice. De asemenea, se majorează, cu o cotă adițională de 50% față de nivelul stabilit, taxa specială pentru eliberarea (emiterea) anuală a acordului privind exercitarea activității de comercializare în zone publice, iar cu 30% taxa pentru utilizarea temporară a locurilor publice pentru desfacerea de produse care fac obiectul comerțului stradal/ambulant.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Primarul Claudiu Buciu a explicat că majorarea impozitelor și taxelor locale este cauzată de… creșterea prețurilor la energia electrică și la gazele naturale, care va genera, conform estimărilor făcute de reprezentanții primăriei, cheltuieli din bugetul local mai mari cu 12,5 milioane de lei, față de anul 2021. Acestea vor fi necesare pentru plata utilităților la spital, instituțiile de învățământ și la sediile în care își desfășoară activitatea instituțiile administrației publice locale.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/