Au venit banii! Două milioane de euro pentru construcția noii baze sportive de la Plopi

teren stadion lugoj

Compania Națională de Investiții a aprobat finanțarea noii baze sportive a Lugojului, care va fi construită pe terenul de lângă fosta autogară, după nenumăratele drumuri la București și discuții cu reprezentanții Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

Compania Națională de Investiții va scoate lucrarea la licitație, însă procedura este una de durată, deoarece trebuie găsit un constructor și obținute toate avizele necesare, astfel că cel mai probabil proiectul ar putea fi demarat efectiv abia anul viitor. „Prin această finanțare deschidem posibilitatea ca Lugojul să aibă pentru prima dată după jumătate de secol o bază sportivă modernă, pe care pot face sport copiii și tinerii Lugojului. Acum urmează să obținem toate avizele necesare și după ce le vom avea putem face licitația și să dăm drumul la lucrări. Sperăm să putem începe anul următor.”, a declarat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Dimensiuni omologate de UEFA

leader board 728 x 90 px

Noua bază sportivă va avea un teren de fotbal cu dimensiuni omologate de UEFA și FRF de 105 m x 68 m, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori, un teren mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis cu dimensiunea de 20 m x 40 m, clădire cu vestiare și administrativă, dar și parcare pentru autovehicule și autocar. Valoarea investiției se ridică la aproximativ două milioane de euro. Primăria Lugoj a predat Companiei Naționale de Investiții, încă din luna aprilie, terenul aflat pe splaiul Morilor.

Investiții și la Stadionul Municipal

Dacă lângă fosta Autogară se prefigurează o investiție amplă, în partea cealaltă a orașului, pe strada Caransebeșului, la vechea bază sportivă se prevăd alte lucrări. Mai exact, tribuna a doua a Stadionului Municipal Lugoj, obiectiv rămas nefinalizat în anii care au urmat evenimentelor din decembrie 1989, figurează în planurilor noii administrații locale pentru a fi demolată. Pe locul construcției, care depășește în înălțime și capacitate tribuna I, ar urma să se amenajeze unul sau două terenuri de fotbal, de dimensiuni reduse, pentru pregătirea fotbaliștilor de la grupele de copii și juniori.

După cum au transmis responsabili din conducerea Clubului Sportiv Municipal lucrările ar urma să înceapă luna viitoare, iar până la toamnă tribuna ar trebui să fie pusă la pământ. „Tribuna a doua de la stadion urmează să fie demolată, pe locul acesteia urmând să se amenajeze terenuri de antrenamente. Sunt două variante avute în vedere pentru amenajarea de terenuri. Pe suprafața rezultată se poate construi un teren de 50/30 sau două de 40/20. Decizia finala va fi luată după ce se vor finaliza lucrările de demolare.”, a transmis Clubul Sportiv Municipal Lugoj.