Iluminat public modern într-o comună din Caraș-Severin. Lucrările de peste 125.000 de euro au fost recepționate

Finalizate în 2019, lucrările privind reabilitarea și extinderea sistemului de iluminat public din comuna Socol au fost recepționate de către administrația publică locală în cursul zilei de ieri, 4 noiembrie, în calitate de beneficiar al proiectului finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Despre cum s-a ajuns la implementarea acestui proiect, primarul comunei din Clisura Dunării, Olghița Ghiță, a detaliat:

„Pentru a reduce cheltuielile cu iluminatul public care împovărau bugetul local și pentru extinderea rețelei electrice am aplicat în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală – în 2017 – obținând finanțare pentru materializarea acestui proiect. Licitația privind proiectarea și execuția lucrării a fost câștigată de către o firmă din București. Cum lucrările în acest caz au ajuns la finalitate în 2019, după câteva luni de probă, ele trebuiau recepționate în luna februarie a acestui an. Ei bine, din cauza pandemiei am fost nevoiți să amânăm recepția lucrării, iar astăzi putem spune că lucrurile în acest sens funcționează la parametrii normali – fiind făcută recepția”.

leader board 728 x 90 px

Referitor la eficiența proiectului iluminatului stradal modern, edilul Ghiță a precizat:

„Proiectul beneficiază de corpuri de iluminat eco. La acest sistem de iluminat, noi avem telegestiune, adică un program prin intermediul căruia putem verifica, spre exemplu, dacă o lampă nu funcționează, indiferent în care din localități s-a produs defecțiunea, cum de asemenea putem opta pentru o luminozitate mai puternică sau mai scăzută. În ceea ce privește consumul de energie, acesta s-a redus la jumătate în toate cele cinci localități ce compun UAT-ul: Baziaș, Socol, Câmpia, Pârneaura și Zlatița”.

Sursa foto principal: stiridinbucovina.ro.