Construcția dispensarului din Marga, tot mai aproape de final

Vești bune pentru localnicii din Marga: oamenii nu vor mai fi nevoiți să străbată zeci de kilometri pentru a-și rezolva problemele stomatologice, în dispensarul comunal urmând să se amenajeze și un cabinet de specialitate.

Primarul Nicolae Beg caută personal medical pentru noul dispensar comunal, care urmează a fi inaugurat în vara acestui an. La Marga este nevoie, în primul rând, de un medic stomatolog, pentru ca localnicii să nu mai facă drumuri până la Oțelu Roșu, Caransebeș sau Hațeg, dar și de un medic de familie permanent, care să fie la dispoziția celor din comună mai mult de două-trei ore pe zi, așa cum se întâmplă în prezent. „Sunt în discuții cu doi medici stomatologi, însă să vedem ce hotărăsc și dânșii. Nu văd de ce nu și-ar dori să vină la noi, pentru că nu o să le punem nicio condiție. Noi vom plăti toate cheltuielile de funcționare, ei numai să vină și să-și facă treaba, ca oamenii să nu mai fie nevoiți să meargă prin alte părți. Cât privește medicul de familie, nu avem unul permanent în comună, dar vine domnul doctor de la Rusca Montană, câte două-trei ore pe zi. Localnicii sunt foarte mulțumiți de dânsul, dar dacă reușim să aducem unul permanent, nu ne-am supăra.”, ne-a declarat Nicolae Beg.

Lucrările la dispensarul comunal sunt realizate în proporție de 70-75%, mai spune primarul din Marga. A fost nevoie de unul nou, pentru că cel vechi funcționa la parterul unui bloc din comună, într-un spațiu impropriu și neîncăpător. De la semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Dezvoltării au trecut însă patru ani, Nicolae Beg recunoscând că a întâmpinat dificultăți în derularea acestui proiect încă de la început. „Fondurile pentru implementarea proiectului ne-au fost alocate de către Ministerul Dezvoltării, însă a fost o porcărie încă de la început. Proiectul nu a fost finanțat cu suma care trebuia, ministerul încadrându-ne greșit ca standard de cost. Deci, într-un final am primit în jur de 700.000 de lei, și am fost nevoiți să mai cotizăm și noi, din bugetul local, cu câteva zeci de mii de lei. Am mai fost întârziați și din cauza licitațiilor publice. Am făcut două și nu s-a prezentat nimeni. Așadar, până în 2020, când am avut licitația finală, au crescut și prețurile. Acum că suntem la final cu dispensarul, toate astea nu mai contează!”, a concluzionat primarul din Marga.