Iertat de datorii, managerul Fara are lacătul pregătit pentru închiderea spitalului din Oravița!

Unitatea spitalicească are conturile blocate de doi ani! Managerul dă vina pe Guvern şi Primărie, aleşii locali pe managerul Fara!

Spitalul Orăşenesc Oraviţa a scăpat în luna octombrie a anului trecut de arierate, adică de datorii mai vechi de 90 de zile, după ce primarul Ursu şi deputatul Mocioalcă au convins Guvernul Ponta să trimită mai multe zeci de miliarde oraşului. Şase luni mai târziu, conturile unităţii spitaliceşti sunt tot blocate, iar gaura în buget uriaşă pentru o perioadă atât de scurtă de timp. „Sunt aproape 24 de miliarde, bani pe care i-am solicitat şi primit pentru stingerea arieratelor de la Spitalul Orăşenesc Oraviţa. Activitatea spitalului a avut serios de suferit din cauza datoriilor, dar acum, odată cu plata arieratelor, situaţia se va schimba”, declara la acea vreme Dumitru Ursu, primarul oraşului Oraviţa.

O discuţie purtată zilele trecute cu managerul spitalului, Felician Fara, demonstrează însă că problemele financiare nu sunt deloc rezolvate şi că situaţia poate deveni cât de curând dramatică. „Avem nevoie de un aparat de ventilaţie mecanică, spre exemplu, dar nu putem cumpăra pentru că avem conturile blocate. Un astfel de aparat e vreo 18.000 de euro, dar e absolut obligatoriu. Primăria mereu spune că nu sunt bani. Nu mai avem nicio cheltuială pentru că avem conturile blocate de aproape doi ani. Arieratele au fost plătite, dar asta nu înseamnă toate datoriile!”, a declarat Fara, arătând cu degetul spre administraţia publică locală.

Potrivit managerului de la Spitalul Orăşenesc Oraviţa, pentru ca acesta să funcţioneze cum trebuie ar fi nevoie de 7 miliarde lunar. „Noi avem cam cinci. Se adună peste un miliard pe lună datorii. Spitalul Oraviţa nu şi-a trimis niciodată, dar niciodată, pacienţii să-şi cumpere vreun medicament! Avem mari datorii la energia electrică, la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare sau alimente. Pentru noi e un mare deserviciu că s-a făcut descentralizarea. Nu trebuia. Primăriile care nu pot ţine spitalele să nu şi le ia. Pentru orice îţi trebuie aprobarea primăriei. E o prostie!”, a concluzionat Felician Fara.

În Consiliul Local Oraviţa s-a vorbit şi la cea mai recentă şedinţă a aleşilor locali despre spital, mai exact despre Sanatoriul Marila, ocazie cu care s-au ridicat semne de întrebare legate de managementul practicat de Fara. „Domnul manager Fara cum a strâns datorii de 30 de miliarde?!”, este întrebarea pusă de viceprimarul Lorena Ion, la care se va căuta un răspuns înainte ca pe poarta spitalului să fie pus lacătul.

 

„Spitalul consumă resurse şi dacă nu ai niciun ajutor din nicio parte… Datoriile se ridică la vreo 12-13 miliarde, din care arierate sunt vreo 5 miliarde. E foarte greu aşa. Primăria e săracă şi mereu se vaită că nu are bani!”, Felician Fara, manager Spital Orăşenesc Oraviţa

Comments

 1. spaga de sarbatori says:

  Hopa, iar au iesit cersetorii si au basit un articol la comanda stapanilor. Dupa ce ati luat-o in freza de la primar, v-ati molipsit de sindromul Stockholm si nu are spitalul bani pentru tratamentul vostru fiindca mai suferiti si de ciubucareala si poate ati scrie ceva frumos daca v-ar da un blid de laturi de la bucatarie. Ati fi in stare sa furati farfuria din fata bolnavului, numai sa nu plecati cu mana goala din Oravita. Un cadou de sarbatori v-ar mai calma putin, o atentie, o publicitate, o spaga, nesatuilor !

 2. Calin says:

  Trebuie să credeţi cu fermitate că, atunci când continuaţi să fiţi perseverenţi, în final veţi avea succes. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: mcalin007@gmail.com

 3. lacatusul de spital says:

  Fugiti, evacuati spitalul din oravita ca prostii (cu CIUBU..pardon SPA.., pardon PROS.., scuze, LIMB) de la presa de sters slapii lu ursu scriu (pe BA.. ca doar nu pe GRA..)ca va inchide managerul bolnavii in spital. Surse demne de incredere spun ca managerul a fost vazut cand achizitiona lacate speciale de inchis usi de spital. Hai sictir milogilor !!

 4. doar o spaga sa mai iau says:

  Daca as fi jurnalist, mi-as dori sa scriu la limbiexpresedepretutindeni.porc. As scrie orice mi-ar dicta stapanii, as fi un jurnalist total, as trai din mila celor pe care i-as pupa pe ici, pe colo, prin partile esentiale, as fi o sluga ideala, as fi jurnalist de google, m-as simti si mare destept. La trezire, daca mama mi-ar spune ca am ajuns jigodie pe doi bani, as lasa totul pentru deontologia platita. Nu aveti un post liber? As vrea sa-mi trimit CV-ul fiindca numai la voi m-as simti jurnalis adevarat.

 5. nemernicia salveaza romania says:

  Hai ca l-a spalat gion de oravita, v-a trimis si voua o felie, ceva de la mangerul super competent cu datorii si contracte umflate, un ciubic acolo sa va astampere foamea ? daca nu v-a bagat la portie, bagati un articol bomba ca explozia centralei de la primaria oravita, despre care taceti in cucuruz ca niste pupincuristi ce sunteti.