Idee genială, caut finanțare! S-a lansat fondul RO Bike Valley prin care se pot obține bani pentru promovarea mersului pe bicicletă

biciclete

Fundația Comunitară Timișoara și Decathlon lansează fondul RO Bike Valley, un fond de finanțare pe termen lung pentru promovarea mersului pe bicicletă, educației și inovației în județele Timiș și Caraș-Severin. Pot obține fonduri atât ONG-urile, cât și școlile sau liceele, dar și simpli cetățeni care au o idee care merită pusă în practică.

Toți cei care au o propunere și își doresc să se implice în promovarea utilizării bicicletei în rândul copiilor și tinerilor sau doresc să organizeze campanii de educație și conștientizare pentru siguranța în trafic a bicicliștilor pot transmite propunerea lor AICI.

„Ne dorim să încurajăm organizațiile și grupurile de inițiativă din Timiș și Caraș-Severin să ajute la educația copiilor și tinerilor, dar și să inoveze, să caute și să găsească soluții pentru a face din orașul lor unul activ și prietenos cu mediul înconjurător. Pe termen mediu și lung, vestul țării poate deveni un model în care toată lumea cunoaște regulile și circulă în siguranță.”, a declarat Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Solicitanții vor completa o scrisoare de intenție prin care își vor descrie ideea pe care doresc să o pună în aplicare. Cei selectați vor pregăti și completa cererea de finanțare până în 30 noiembrie, iar proiectele vor putea fi implementate din 1 decembrie. Finanțarea nerambursabilă este în proporție de 100% și va fi acordată sub formă de microgranturi (cel mult 5.000 lei), granturi medii (maxim 15.000 lei) sau granturi mari (peste 15.000 lei, destinate programelor strategice pentru dezvoltarea mișcării RO Bike Valley). Valoarea totală a Fondului RO Bike Valley – ediția 1 este de aproximativ 247.000 lei.

CITEȘTE ȘI: Vestul țării, atractiv pentru investitorii străini. Ce îi face pe oamenii de afaceri să vină în Timiș?

„Am ales să lansăm acest fond de finanțare în vestul țării deoarece RO Bike Valley este deja parte din Timișoara. Aici își are sediul una dintre cele mai extinse și moderne unități de producție pentru biciclete Decathlon România, o fabrică ce va începe producția la sfârșitul acestui an, urmând să producă 1,5 milioane de biciclete pe an pentru România și toată Europa. Astfel, dacă bicicletele din toată Europa vor veni de la Timișoara, ne dorim să încurajăm comunitatea locală să dezvolte educația, inovația și mersul pe bicicletă.”, a declarat Raul Buzgar, Production Country Leader Decathlon România.

Mai multe detalii despre acordarea granturilor și mecanismele de finanțare pot fi accesate pe www.robikevalley.ro și pe www.fundatiacomunitaratimisoara.ro.

post lansare ro bike valley

RO Bike Valley este mișcarea României către economia circulară, mobilitate, comunități active și stil de viață sănătos, susținută de Decathlon. Aceasta îşi propune să creeze o comunitate de parteneri, alături de care să contribuie la dezvoltarea circulară a întregului lanţ economic şi social de producţie, folosire, reciclare a bicicletelor, precum şi creşterea accesului, infrastructurii şi unor comunităţi prietenoase cu ciclismul. Viziunea economiei circulare este surprinsă în cei patru piloni ai programului RO Bike Valley, care urmăresc impactul economic şi social al utilizării bicicletelor: producție, dezvoltare, acces și comunitate.

În viziunea economiei circulare, RO Bike Valley îşi propune să crească producţia locală pe întregul ciclu de viaţă al bicicletei: de la producţia locală de componente şi materii prime, la dezvoltarea produselor şi serviciilor conexe de utilizare, prelungire a duratei de viaţă, reparaţie şi reciclare a bicicletelor.

CITEȘTE ȘI: O fabrică de biciclete ar putea fi ridicată lângă Timișoara. Potențiale investiții străine: „Bicycle Valley”, circuit de testare auto și institut de inteligență artificială