O fabrică de biciclete ar putea fi ridicată lângă Timișoara. Potențiale investiții străine: „Bicycle Valley”, circuit de testare auto și institut de inteligență artificială

gif card de energie dacus 1000x100 alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Investitori străini vor să producă biciclete în vestul țării, în cadrul unei fabrici pe care vor să o ridice lângă Timișoara, anunță Consiliul Județean Timiș. Dincolo de asta, companiile străine ar avea în plan și realizarea în județ a unui circuit de testare auto și a unui institut de inteligență artificială. 

Reprezentanți ai oamenilor de afaceri germani, francezi și italieni s-au întâlnit la CJT cu Alin Nica, iar discuțiile s-au purtat și cu privire la ridicarea unei fabrici în care să se producă biciclete lângă Timișoara.

„Pentru domeniul automotive se dorește construcția unui circuit de testare auto, care ar putea avea și aplicabilitate socială, inclusiv în educația rutieră a copiilor, sau chiar în industria producătoare de biciclete. De asemenea, se lucrează la bazele unui viitor institut de inteligență artificială, care să reunească facultățile de profil din Timișoara, punându-se accent pe cyber security, machine learning, cloud computing etc.”, a anunțat CJ Timiș, după întâlnirea lui Alin Nica cu vicepreședintele Clubului Economic German Banat, Christian von Albrichsfeld, președintele Centrului de Afaceri Franco-Român din Timișoara, Dorin Miron, și vicepreședintele Camerei pentru Comerț Italiene pentru România, Vicenzo Moderno.

Alin Nica i-a invitat pe cei cu care a purtat discuții să colaboreze și pentru dezvoltarea învățământului dual, forța de muncă de calitate fiind una dintre principalele cerințe ale mediului privat.

zpd publicitate Timisoara banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/