Alianța Vestului, doar un exercițiu de imagine, în opinia noului primar al Timișoarei. Planul lui Fritz cu AVE

canalul bega noaptea timisoara

Parafată în 2018 la Timișoara, Alianța Vestului este văzută de Dominic Fritz ca un exercițiu de imagine, pentru că până acum nu și-a îndeplinit niciunul din dezideratele la care adera în urmă cu doi ani. Fritz va discuta anul viitor cu ceilalți edili care conduc orașele din alianță, în speranța identificării unei căi de urmat. 

În 8 decembrie 2018, Nicolae Robu, Ilie Bolojan, Emil Boc și Gheoghe Falcă parafau, la Timișoara, Alianța Vestului, a cărei menire principală a fost dezvoltarea mai rapidă și atragerea mai ușor de fonduri europene și investitori de către Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca, în colaborare cu Guvernul.

CITEȘTE ȘI: Acordul pentru înființarea Alianței Vestului, semnat la Timișoara. Printre obiectivele AVE: autostrăzi și rețele de transport cu trenuri de mare viteză

„Cred că ar putea să fie o idee bună. Din păcate, până acum a fost doar un exercițiu de imagine și cumva a rămas pe hârtie această idee. Eu am spus mereu că aș vrea să continui această alianță, dar cu condiția să aibă o finalitate, rezultate concrete, să existe proiecte concrete pe care le implementăm împreună și la începutul anului voi discuta și cu ceilalți parteneri: dacă vrem să continuăm, dar cu un plan clar de implementare, sau recunoaștem că a fost o idee frumoasă care, din păcate, nu a avut finalitate.”, a explicat primarul Dominic Fritz.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Trei dintre primarii orașelor care au semnat în 2018 documentele de formare a Alianței Vestului nu se mai regăsesc astăzi în funcții. Este vorba despre Nicolae Robu, fostul primar al Timișoarei, Ilie Bolojan – de la Oradea și Gheorghe Falcă, fostul edil local al Aradului, în prezent eurodeputat. La acel moment, Nicolae Robu acordase un spațiu alianței, în clădirea Primăriei Vechi. Printre obiectivele asumate de alianță se numărau realizarea de autostrăzi și rețele de transport cu trenuri de mare viteză.

CITEȘTE ȘI: Reșița, primul oraș care se alătură oficial Alianței Vestului!

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/