Casting pentru un lungmetraj semnat de Sabin Dorohoi! Se caută copii talentați!

Regizorul reșițean Sabin Dorohoi pune la cale un lungmetraj, continuarea filmului „Calea Dunării”, apărut în anul 2014. Tema rămâne aceeași: drama copiilor ai căror părinți muncesc în străinătate. Se caută însă doi copii pentru distribuție: un băiețel de 10 ani și o fetiță de 5 ani. Este obligatoriu ca fetița să vorbească foarte bine limba germană!

Sabin Dorohoi are nevoie de ajutor pentru a putea da startul filmărilor în cazul lungmetrajului „Clara”, continuarea scurtmetrajului lansat în 2014, „Calea Dunării”, cunoscut și prin prisma hitului semnat de Voltaj – „De la capăt”, piesă cu care trupa a participat la Eurovision. Subiectul este unul trist: situația din familiile în care părinții sunt nevoiți să plece în străinătate la muncă, lăsându-și copiii acasă cu bunicii sau alte rude.

Regizorul reșițean are nevoie de un băiețel de 10 ani și o fetiță de 5 ani. „Căutăm un băiat de 10 ani şi o fetiță de 5 ani pentru un rol într-un film. Vârsta copiilor e importantă! Băiatul trebuie să fie foarte natural în fața camerei și fetița trebuie să fie vorbitoare nativă de limba germană sau să cunoască foarte bine această limbă”, spune Sabin Dorohoi. Copiii pot fi din Reșița sau Timișoara.

leader board 728 x 90 px

Referitor la viitorul lungmetraj, personajul principal al poveștii e Clara, o româncă emigrată în Germania. Ea lucrează la o familie dintr-un oraș aflat pe malurile Dunării. Este babysitter pentru micuța Martha, o fetiță de 5 anișori de care s-a atașat foarte mult. Totodată, Clara are un băiat de 10 ani, Ionuț. Acesta a rămas în România cu bunicul său. Locuiesc într-un sat tot de pe malurile Dunării. Cuprins de dorul mamei, Ionuț pleacă cu barca pe Dunăre sperând să ajungă din România în Germania, acolo unde lucrează mama lui. Barca se defectează și băiatul rămâne pe apă până e găsit de autorități. Clara se simte vinovată și suferă. Pe de o parte se simte vinovată că și-a abandonat copilul ca să câștige bani în Germania pentru a-i asigura o viață mai bună. Pe de altă parte femeia s-a atașat foarte mult de micuța Martha și ar vrea să se întoarcă la ea. Clara trebuie să ia o decizie: după toate cele întâmplate va rămâne alături de Ionuț sau se va întoarce în Germania la Martha?

Cei care vor să se înscrie la concursul de casting trebuie să citească cu atenție regulamentul de participare pe pagina oficială www.wtscinema.com și să urmeze cei trei pași care sunt descriși acolo. Pe scurt, copiii trebuie să trimită pe e-mail sau Whatsapp un acord semnat al părinților și să se filmeze cu telefonul cum povestesc o scurtă întâmplare cu mama. Atenție, data limită de înscriere este 23 decembrie 2020! Toate detaliile necesare pentru înscrierea în concursul de casting pentru copii se găsesc pe www.wtscinema.com.