Reșița, primul oraș care se alătură oficial Alianței Vestului!

Nelu Popa, primarul Reșiței, a dezvăluit că s-a înțeles deja cu omologii săi din Arad, Timişoara, Oradea şi Cluj-Napoca, edilii care au pus bazele Alianței Vestului, pentru a adera la asociația care își propune să atragă sume record în perioada 2021–2028!

În ziua în care, la Arad, Gheorghe Falcă a condus prima întâlnire de lucru a Alianţei Vestului, Popa a făcut marele anunț: „Prima dată, oamenii ăștia trebuie să-și pună documentele la punct din punct de vedere juridic astfel încât să fie luați în considerare și la autoritățile centrale sau la cele europene. Proiectele Alianței Vestului fac referire în special la axele de finanțare 2021–2028. Sunt niște documente pregătitoare ca să poată fi acceptați ca autoritate care depune proiecte spre finanțare. După ce fac toate aceste demersuri, am discutat cu ei, și eu, și primarul Hava, de la Alba Iulia, probabil vom fi primii care vom intra în această asociație. Reșița și Alba Iulia!”, a afirmat primarul Reșiței.

În tot acest timp, la Arad s-a hotărât sincronizarea calendarelor culturale din cele patru oraşe şi s-a stabilit cum Clujul, Oradea și Aradul vor sprijini Timişoara în 2021, anul în care va fi capitală culturală europeană.