Studenți timișoreni, voluntari la Spitalul „Victor Babeș”

15 studenți de la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara au decis să renunțe la timpul liber și să lucreze voluntar la Spitalul „Victor Babeș” din oraș, în perioada în care e cea mai mare nevoie de ajutor, din cauza valului 4 al pandemiei de COVID-19.

„Vrem să ajutăm! Ce trebuie să facem?” – asta au spus 15 studenți ai Universității de Medicină și Farmacie Timișoara care, în urmă cu câteva zile au decis să renunțe la timpul lor liber, la odihna de după cursuri, la distracție și relaxare, pentru a deveni voluntari la Spitalul Victor Babeș din oraș.

„Și-au învins teama că s-ar putea infecta, au acceptat să îmbrace zi de zi costumul care îi protejează de infecția cu virsul ce continuă să ucidă sute de români zilnic, iar acum, în fiecare după-amiază, ajută la evaluarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Cu toții au înțeles că în această perioadă, mai mult ca oricând, e nevoie de ajutor. Vă mulțumim din suflet”, scriu, pe pagina de Facebook, reprezentanții Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara.

Rata de incidență în Timișoara este sâmbătă de 12,74 la mie.

 

upt 1000x100