Hydra: 6 reținuți în urma perchezițiilor de ieri. Drogurile erau distribuite în doze mici, dar dese!

explo 1000x200

Procurorii au reținut 6 persoane în urma perchezițiilor de ieri din Lugoj, Reșița și Caransebeș, pentru a destructura o rețea de trafic de droguri.

Se pare că rețeaua se aproviziona de la Lugoj și că, pentru ca membrii acesteia să nu fie depistați, se achiziționau, de fiecare dată, doze mici. „În baza mijloacelor de proba s-a stabilit că, în perioada 2017 – 2018, pe raza municipiilor Reșița și Caransebeș au acționat mai multe persoane, care au distribuit în rândul tinerilor substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Acestea preluau substanțele din diverse surse, în special furnizori de pe raza județului Timiș, după care le împărțeau în doze și le distribuiau. Activitatea infracțională s-a caracterizat printr-o frecvență ridicată, suspecții, pentru a evita riscul de a fi depistați cu cantități de substanțe psihoactive asupra lor, preferând să efectueze aproape zilnic întreg ciclul aprovizionare – transport – distribuire, obținând, așa cum rezultă din datele existente, profituri care se ridicau la 1000 lei/zi”, explică procurorii antimafia.

CITEȘTE ȘI: Operațiunea „Hydra“, în Caraș-Severin! Rețea de traficanți de droguri, destructurată de DIICOT! [FOTO-VIDEO]

Cei șase reținuți sunt audiați de către procurorii DIICOT și confruntați cu declarațiile celorlalte 13 persoane aduse cu mandate de aducere la sediul DIICOT Caraș-Severin, urmând ca în urma audierilor procurorii să decidă dacă aceștia vor fi trimiși înaintea judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Caraș-Severin, cu propunerea de arestare preventivă.