Evrika! Prof. Ioan Benga: „În momentul în care elevul nu este la școală, el este undeva”!

Astăzi, la Palatul Administrativ din Reșița a avut loc întâlnirea directorilor de școli și a șefilor de structuri MAI cu reprezentanții Agenției Naționale Antidrog, în vederea prezentării raportului privind consumul de droguri în școlile din Caraș-Severin.

Raportul a fost prezentat de către Sorin Andrițoi, coordonatorul CEPECA (Centrul Antidrog) Caraș-Severin, care le-a explicat directorilor de liceu din județ care este situația consumului de alcool, tutun și stupefiante în rândul elevilor din județ. Concluzia generală a sondajului a fost că, pentru elevi, clasa a X-a reprezintă declicul în care aceștia încep să descopere astfel de substanțe sau produse.

Cât privește fumatul, se pare că fetele sunt ceva mai harnice decât băieții. „Cu toții am observat că numărul elevilor care fumează este în creștere, că sunt cu precădere fete, adică viitoarele mame!”, a atras atenția inspectorul școlar general, prof. Ioan Benga. „În momentul în care elevul nu este la școală, el este undeva”, a mai spus inspectorul școlar general.

După ce i-a „mobilizat” pe cei doi comandanți, de la Poliție și Jandarmerie, să ia cuvântul, prefectul Matei Lupu a încercat să-i determine și pe directorii de școli să vorbească, însă fără succes, așa că a vorbit el însuși. Un discurs mobilizator, foarte bine construit, cu rugăminți fierbinți ca directorii de școli și toți profesorii să nu rămână insensibili la acest fenomen al consumului de droguri și să se implice activ în școli, pentru a-i determina pe elevi să nu se apuce de asemenea obiceiuri. „Înțeleg că nu vorbiți, dar faceți!”, a conchis Matei Lupu.