Rău-platnicii din Caransebeș sunt luaţi la coarda sensibilă. Şantaj cu „Lista ruşinii“!

În şedinţa de ieri a Consiliul Local Caransebeș a fost votat plafonul datoriilor de la care rău-platnicii din evidenţa Primăriei vor fi puşi pe un fel de listă a ruşinii, ce va fi făcută publică. 

Deși a fost solicitată în repetate rânduri de grupul PSD, chiar de la începutul mandatului de primar al lui Felix Borcean, directorul economic al municipalităţii a găsit tot felul de motive, după părerea sa, legale și îndreptățite, pentru a nu face publică lista celor care au datorii de mii de lei la bugetul Caransebeșului. Mai mult, directorul economic Horia Irimia a solicitat un punct de vedere oficial și din partea Ministerului Dezvoltării Regionale. Şi răspunsul nu a întârziat să apară.

Potrivit primarului Felix Borcean, au fost unele neînțelegeri din partea directorului economic, pe care l-a numit (în glumă) „Guru Horia Irimia”, așa cum l-au etichetat social-democrații cu două zile înainte, într-un comunicat de presă.

„Ce e drept, legea e puțin interpretabilă, cred eu, dar cu certitudine Horia Irimia a înțeles că dl Gavrilă Ardelean a solicitat în nume personal, ca persoană fizică, acele documente. Acum, că ne-am lămurit cu toții, eu consider că va fi de bun augur publicarea pe site-ul Primăriei a acestei liste. Plafonul până la care nu se dă publicității este 500 de lei la persoane fizice și 2000 de lei la persoane juridice. Mi se pare firesc să fie afișată această listă, am căutat modele în țară și le-am găsit imediat, nu cred că persoanele care vor apărea ca datornici vor rămâne total insensibile”, spune Felix Borcean.

CITEŞTE ŞI: Datorii de 8 milioane de lei către Primăria Caransebeș. Rău-platnicii sunt executați!