Datorii de 8 milioane de lei către Primăria Caransebeș. Rău-platnicii sunt executați!

Directorul Economic al Primăriei Municipiului Caransebeș revine cu precizarea că nu a fost împotriva publicării sau nepublicării listei cu datornicii Primăriei la Serviciul de Impozite și Taxe. Ba mai mult, acesta anunță că rău-platnicii au primit somații și li s-a pus poprire pe conturi.

Horia Irimia menționează, într-o conferință de presă, că lista datornicilor a fost solicitată de consilierul PSD Gavrilă Ardelean ca persoană fizică. Directorul economic a solicitat punctul de vedere al Ministerului Dezvoltării Regionale în acest caz, care a răspuns că nu este posibil. În rest, situația poate fi făcută publică, singura condiție fiind ca, în Consiliul Local, să fie adoptată o hotărâre prin care consilierii stabilesc un plafon al datoriilor, pentru a nu fi făcută publică lista cu persoanele fizice care au datorii de câteva sute de lei, spune Horia Irimia.

CITEȘTE ȘI: „Capul datornicilor vrem!” Consilierii PSD cer lista marilor datornici din Caransebeș

„Până când va fi aprobată hotărârea în Consiliul Local, vă pot spune la general situația rămășițelor și majorărilor din ultimii 5 ani. La persoane juridice avem de primit o sumă de 1,68 milioane de lei, iar la persoane fizice, peste 6 milioane de lei, deci un total de puțin peste 8 milioane de lei, ceea ce înseamnă impozit pe clădire, pe teren, taxe pe teren, taxe judiciare de timbru, impozit auto sub 12 tone și peste 12 tone la mașini și amenzi, unde la persoane fizice suma depășește 4,5 milioane de lei. Multe amenzi sunt de foarte multă vreme. De exemplu, în 2008 sau 2009 s-a preluat o sumă de 4-5 milioane de lei din amenzi de la ANAF, pentru că înainte se plăteau la ANAF. Aceste sume le ducem în spate de ani de zile și evident că nu s-au mai recuperat. Acești datornici de pe lista solicitată de consilierul PSD s-au urmărit, s-au trimis somații de plată, s-au făcut și popriri pe conturi și la persoane fizice, și la juridice, le trimitem la bănci”, spune Horia Irimia, care ne-a mai informat că s-a recuperat prin executări, anul trecut, 1,5 milioane de lei din aceste datorii.